Vloerventilatoren

Met een vloerventilator in huis zorg je in de warme zomermaanden voor wat welkome verkoeling. Met een kantelbare uitvoering kies je of je de lucht enkel recht vooruit wilt plaatsen, of toch de luchtstroom direct op jezelf richt. Zo heb je voor elke situatie de juiste verkoeling, of er nou een hoge luchtvochtigheid is of juist een droge lucht. Dankzij de verschillende designs in allerlei kleuren, kan het ook nog eens een mooie toevoeging zijn in je interieur.

Waarom een vloerventilator?

In de warme zomermaanden kan het erg prettig zijn om een ventilator in huis te hebben. Of je je nou moet concentreren op je werk, of rustig wilt slapen, met wat verkoeling wordt de situatie een stuk aangenamer. Echter is het niet overal een optie of wenselijk om airconditioning te plaatsen. Er zijn verschillende soorten en maten ventilatiesystemen, waaronder de vloerventilator. Deze zijn, zoals de naam al zegt, bedoeld om op de grond te plaatsen. Deze producten zijn niet bedoeld om recht voor gaan zitten, zoals met veel andere uitvoeringen gebeurt, maar om de luchtcirculatie in de ruimte te bevorderen. Omdat warme lucht opstijgt, trekt het apparaat enkel de koele lucht van de grond aan. Deze wordt door de kamer geblazen, waardoor de algemene temperatuur daalt zonder dat je constant in een merkbare luchtstroom zit. Met de versies met een extra grote diameter kunnen ook grote ruimtes verkoeld worden. Ze zijn gemaakt van een stevig materiaal dat tegen een stootje kan, mocht je er per ongeluk tegen aan lopen. Dankzij de stabiele pootjes blijft het apparaat ook gebalanceerd staan en zal niet snel omvallen. Dankzij de aparte uitvoeringen kan het zelfs een mooie aanvulling zijn op je interieur!

De stijging van warme lucht

Een vloerventilator koelt de ruimte af omdat deze de lucht verspreidt die laag bij de grond blijft hangen. Maar waarom is de laaghangende lucht eigenlijk kouder? De lucht bestaat, net als alle andere dingen, uit moleculen. Bij een hogere temperatuur bewegen deze sneller, waardoor ze vaker tegen elkaar opbotsen. Hierdoor ontstaat meer ruimte tussen de moleculen, omdat ze meer ruimte nodig hebben om te bewegen. Dat zorgt ervoor dat de dichtheid van de lucht daalt, dus hoe warmer de lucht, hoe lager de dichtheid. Dit betekent simpel gezegd dat deze lucht ook ‘lichter’ is dan koude lucht. De koude lucht blijft dus uiteindelijk lager hangen dan de warme lucht, die naar boven wordt gedreven. Door een ventilator te plaatsen maak je slim gebruik van dit natuurkundige principe en verplaats je de koudere lucht ook naar hogere hoogtes, zodat je er lekker van kunt genieten zonder dat je direct in de wind zit. Een directe luchtstroom zorgt voor verkoeling doordat zweet sneller verdampt en daardoor je lichaam afkoelt. Dit werkt echter niet in vochtige omgevingen, omdat de verplaatste lucht dan te vochtig is. In deze gevallen wordt het zelfs afgeraden om voor een directe luchtstroom te gaan zitten.

Extra eigenschappen

In onze collectie zijn verschillende uitvoeringen te vinden. Uiteraard zijn er grote en kleine diameters. Voor grote ruimtes zijn grotere uitvoeringen nodig, zodat er een grotere hoeveelheid lucht verplaatst kan worden. Sommige vloerventilatoren kunnen worden gekanteld, zodat de luchtstroom omhoog gericht wordt. Op deze manier creëer je toch een directe luchtstroom, voor de warmste, droge dagen waarop je veel directe verkoeling nodig hebt. Ook zijn er uitvoeringen met een handvat, zodat je het hele apparaat eenvoudig kunt verplaatsen of een andere kant op kunt richten. Vloerventilatoren zijn door de vorm van de behuizing niet oscillerend, dus de windrichting is altijd recht vooruit. Het aantal instelbare standen varieert van enkel aan/uit tot verschillende luchtsnelheden. Een rustig briesje of een stevige wind, kies zelf wat het best past bij de situatie en de omgeving. Dankzij de robuuste behuizing die hoort bij deze uitvoeringen, kunnen ze tegen een stootje.

Rotatiebladen of Air Multiplier technologie

De meeste huishoudproducten werken dankzij draaiende bladen die de lucht verplaatsen. De lucht wordt vooruit geduwd, waardoor je een luchtstroom voelt. Om de draaiende bladen heen zit een behuizing die ervoor zorgt dat er niks in de vloerventilator terecht kan komen. Ook zijn er varianten op de markt gebracht die geen draaide bladen hebben, maar gebruik maken van zogenaamde ‘Air multiplier technologie’. Deze technologie bestaat al sinds 1981, maar in de algemene huishoudens is deze variant pas sinds enkele jaren terug te vinden. De lucht wordt dan naar binnen gezogen via een opening, die vervolgens versneld wordt. Dat zorgt voor een luchtstroom en daarmee het verkoelende effect dat je wilt. Omdat er geen bladen zijn is zo’n model niet alleen extra veilig, maar het ziet er ook nog eens zeer strak uit. Ook deze uitvoeringen zijn te vinden in allerlei vormen en maten, oscillerend of vast, met verschillende luchtverplaatsingssnelheden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links