Euromac - EK5001 - Industriële ventilatorkachel - Compact

Dit product is helaas momenteel niet leverbaar.

  Verder winkelen  

Industriële ventilatorkachel Euromac EK5001

Goede middelgrote industriële ventilatorkachel. Met een maximum vermogen van 5000W wordt een mooie balans geboden tussen verbruik en prestaties. Dit product kent maar liefst 5 mogelijke standen: uit, alleen ventilator, 2500W, 5000W en 5000W met extra ventilatie. Met name de laatste instelling is zeer interessant. Door de propeller sneller te laten draaien wordt het bereik vergroot en wordt het effect van een meer vermogend apparaat bereikt en is deze zodoende geschikt voor ruimtes met een inhoud tot 190 m3. De instelling van de temperatuur geschiedt traploos middels een draaiknop. Door een IP24 kwalificering is het apparaat spatwaterdicht en mag zodoende ook in vochtige ruimten gebruikt worden. Toch valt het ten zeerste af te raden het artikel aan water bloot te stellen. Water en elektriciteit is altijd een gevaarlijke combinatie. Het hoge vermogen noodzaakt het gebruik van een 400V sterkstroomaansluiting, dit is te hoog voor een normale aansluiting.


Voor de veiligheid is er een oververhittingsbeveiliging aanwezig. Deze schakelt het toestel uit wanneer deze inwendig te heet wordt. Houdt er wel rekening mee dat oververhitting meestal een duidelijke reden heeft. Er kan sprake zijn van (gedeeltelijke) afdekking, plaatsing te dicht op bijv. een muur etc. Het is dan van belang eerst de oorzaak van verhitting op te heffen alvorens het toestel weer in bedrijf te nemen. Houd je de veiligheidsinstructies in de gaten, dan kan er weinig mis gaan. Te meer omdat de Euromac EK5001 zeer stabiel is, waardoor het gevaar voor omkiepen bij normaal gebruik klein is. Het stevige metalen rooster voorkomt aanraking van het RVS verwarmingselement. Verplaatsen gaat makkelijk. Het relatief lage gewicht van 7,1 kg draagt hieraan bij, net zoals het grote handvat aan de bovenzijde van het frame. De industriële ventilatorkachel Euromac EK5100 is het ideale maatje voor het verwarmen en ventileren van met name de kleinere werkplaatsen. De combinatie van verwarmen en verkoelen zorgt ervoor dat het apparaat het gehele jaar door het werkplaatsklimaat kan veraangenamen. Deze comfortfactor zorgt er voor dat mensen zich prettiger voelen, wat weer een positieve uitwerking heeft op de arbeidsprestatie.


Specificaties
Meer over Euromac - EK5001 - Industriële ventilatorkachel - Compact (Productcode: 5547425373.5103)
 Industrieel
Industriële ventilatorkachel
 Wattage
5000 watt
 Aantal standen
3
 Merk
Euromac
 Kleur
Rood, Zwart
 Voeding
Krachtstroom
 Afmetingen
36 x 26 x 44 cm
 Materiaal
Metaal
 Type
EK5001
Wat zeggen onze experts over deze Euromac - EK5001 - Industriële ventilatorkachel - Compact
 

prestaties

 

handzaam

 

degelijk

 

geen beauty

Reviews
Schrijf een review en maak kans om je aankoopbedrag terug te winnen!
7,5
         

Gemiddelde uit 10 reviews

Gebruikersbeoordelingen van dit product

7,0
         

LW - 25 april 2018

We hebben deze kachelventilator nu gekocht om wanneer nodig koeling te leveren in de komende zomer en daarna in te zetten als verwarming in de herfst en winter. De werkplaats is niet permanent in gebruik en daarom loonde het niet om er een structurelere oplossing te realiseren. Deze is niet mis qua stroomverbruik, maar de lage kosten van aanschaf maken de inzet wanneer nodig wel weer rendabel.

9,0
         

Rick - 28 februari 2018

Het is meestal warm genoeg in de garage maar er zijn koude dagen dat je toch wat extra warmte nodig hebt. Deze kachel is daar een prima apparaat voor die snel even de boel opwarmt en beter werkbaar maakt.

7,0
         

anoniem - 19 februari 2018

Fijn dat de temperatuur traploos instelbaar is, want niet iedere koude dag is hetzelfde. Dit apparaat is solide en werkt goed.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links