Tristar ventilators

Een Tristar ventilator kopen is een manier om wat verkoeling te vinden in de zomer en aangename verwarming in de winter. Het online kopen ervan gaat wel gepaard met een aantal zaken waarop gelet moet worden, juist omdat er een grote diversiteit aan types en modellen van dit merk is. Bij de juiste keus kunnen de perfecte exemplaren voor elk soort ruimte gevonden worden. Aandacht verdient daarbij het vermogen. Het is een afweging tussen kracht, verbruik en prijs. Desondanks is er tegenwoordig steeds een goede verhouding tussen prestatie en prijs. Bekijk snel ons complete assortiment en maak je keuze.

Verschillende Tristar ventilatoren

Als het om de koop van een Tristar ventilator gaat, dan is het vooral belangrijk om de vele varianten van elkaar te onderscheiden. Een ventilatiesysteem van dit merk is altijd geschikt om ruimtes van goede luchtspreiding te voorzien. Wel gaat het er om in welke mate dit gebeurt. De verhouding tussen de grootte van een kamer en de kracht van de Tristar ventilator moet op de juiste manier worden gevonden. Daarbij is er een breed palet aan Tristar ventilatoren: tafelmodellen, torenuitvoeringen en vloermodellen. De eerste twee varianten zijn voor kleinere ruimten bedoeld en het vloertype voor grotere vertrekken. Dit maakt het kiezen van het juiste product net iets gemakkelijker. Verder is het ook zaak om te bekijken welke handige extra’s er zoal verkrijgbaar zijn. Juist daar kan het onderscheid worden gemaakt. Dit is een belangrijk criterium voor het soort ruimte dat je van frisse lucht, van ventilatie of zelfs van verwarming wilt voorzien.

Eigenschappen

Welk apparaat je ook kiest, het is altijd belangrijk om na te denken over de kamer die ermee van koele of warme lucht moet worden voorzien. Een voorbeeld is de slaapkamer. Hiervoor kies je eerder een torenmodel of indien het een grote slaapkamer betreft dan toch een vloerventilator. In tegenstelling tot andere kamers ben je hier – letterlijk - niet altijd wakker om de apparatuur te bedienen. Het fijne aan de meeste Tristar ventilatoren is dan dat deze onder andere van een timerfunctie zijn voorzien. Dit betekent dat deze in de nacht op een zelf ingesteld moment zichzelf uitschakelt. Met deze timerfunctie laat zich tevens energie sparen, omdat het apparaat niet blijft doordraaien. Een ander belangrijk criterium voor met name de slaapkamer is het geluidsniveau. De stillere exemplaren hebben een geluidsniveau van pakweg 50 dB. De VE 5974 is daar een voorbeeld van.

Veelzijdig gebruik

De Tristar ventilatoren zijn mobiel oftewel makkelijk verplaatsbaar. De airco’s in het assortiment hebben zelfs wielen. Op deze wijze laten deze apparaten zich optimaal plaatsen. Daarnaast zorgen de airco’s ervoor dat de temperatuur constant blijft en regelen sommigen, zoals de AC 5521, tevens de luchtvochtigheid. Zeker interessant voor een slaapvertrek om goed door te kunnen slapen. Slaapcomfort gecombineerd met het gezondheidsaspect! Het is bijna vanzelfsprekend dat de duurdere types voorzien zijn van afstandsbedieningen. Een ander aspect van de veelzijdigheid is de kracht oftewel snelheid waarmee de lucht in beweging wordt gebracht. Hoe hoger het wattage en hoe groter ook de doorsnede, hoe krachtiger de lucht in circulatie wordt gebracht. Niet alleen het comfort telt, ook de veiligheid. Alle Tristar ventilatoren zijn voorzien van een beschermende behuizing of kooi, zodat de kans op letsel voor jezelf of anderen tot een minimum wordt gereduceerd.

Wanneer kiezen voor een airco?

Als het budget niet het belangrijkste criterium is, maar juist de gezondheid of dat de temperatuur in het vertrek een bepaalde constante waarde moet hebben, dan komt de airco om de hoek kijken. Hij kan namelijk de luchtvochtigheid en de omgevingstemperatuur beiden op peil houden. Ventilatie dient uitsluitend om de omgevingslucht in beweging te brengen. Sommige types hebben daarnaast echter ook nog een kachelfunctie, zodat niet alleen de lucht in beweging wordt gebracht voor verkoeling in de zomer, maar tevens in de winter zijn nut kan bewijzen (verwarming). De warmtekracht van de Tristar ventilatorkachel kan worden ingesteld, ook van belang in verband met het verbruik. Een hogere stand is eigenlijk alleen bedoeld om de ruimte snel op een behaaglijke temperatuur te brengen. Vervolgens zet je hem dan in de lagere stand om die temperatuur enigszins te behouden. Het is niet zo als bij een airco die zelf de temperatuur constant houdt.

Woonaccessoire

Waarbij lang niet altijd wordt stilgestaan is de decoratieve waarde van de Tristar ventilator voor het interieur. Ze zijn immers in verschillende varianten verkrijgbaar. Ze verschillen qua kleur en design. Zo zijn er retro-, maar ook modern vormgegeven modellen. De koperkleurige en zilverkleurige Tristar ventilatoren spreken tot de verbeelding, zeer goed passend in een conservatieve woonomgeving met degelijke meubelen. Wie het echter wat flitsender of bonter wil, kan zijn toevlucht nemen tot de moderne groene of rode varianten. Is alleen de functionaliteit voldoende, dan is ook in dat opzicht keuze genoeg voorhanden.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder. Wanneer je voor 22.00 uur bestelt, heb je jouw bestelling morgen al in huis.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links