Zwarte ventilatoren

Op een warme dag mag goede ventilatie niet ontbreken. Zowel in woningen als in bedrijfspanden en in scholen zorgt dit fijne apparaat voor de nodige verkoeling. Ze zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo vind je in onze webshop onder andere diverse zwarte ventilatoren. Een tijdloze kleur die past meestal in elk willekeurig interieur. Naast de kleur zijn er enkele andere punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Zorg voor frisse lucht met een zwarte ventilator

Misschien sta je niet elke dag stil bij het feit hoe noodzakelijk goede ventilatie is. Zonder voldoende frisse lucht ontstaan er problemen met de hygiëne en lopen mensen meer risico om ziek te worden. Zo hebben slecht geventileerde huizen vaak schimmelvorming. Het is dus niet alleen een aanwinst voor je eigen huishouden, het apparaat wordt ook vaak gebruikt op de werkvloer. Er komen tijdens het werken namelijk veel schadelijke stoffen vrij. Een industrieel model zorgt ervoor dat deze stoffen worden weggeblazen. Een zwarte ventilator valt op de werkvloer nauwelijks op, maar speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de werknemers. Zo zorgt het ervoor dat de temperatuur van het lichaam op peil blijft. Dit is met name belangrijk in de zomermaanden.

Hou het hoofd koel in de auto

Door het grote aanbod is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ons assortiment is overzichtelijk onderverdeeld in verschillende types. Denk bijvoorbeeld aan een type passend bij het interieur in de auto of op tafel. Een zwarte ventilator voor de auto is een praktische keuze. Het is ideaal voor wagens zonder airco. Op een zomerdag kan het in de auto behoorlijk heet worden. Een auto ventilator zorgt voor verkoeling. Dit apparaat heeft doorgaans verschillende standen waarmee je een frisse wind door de auto kunt laten blazen. Wanneer het zeer heet is zet je de zwarte ventilator op de hoogste stand. Het aansluiten met een 12 volt aansluiting is zeer eenvoudig. Het enige dat je in dat geval hoeft te doen is het aansluiten op de ingang van de sigarettenaansteker.

Welke is het meest geschikt?

Ga tijdens het aanschaffen niet over een nacht ijs. Er zijn namelijk enkele zaken waar je goed op moet letten. Welke zwarte ventilator past bijvoorbeeld bij het beste bij een bepaalde locatie? Voor een kleine kamer is een tafelmodel bijvoorbeeld zeer geschikt. Dit is de klassieke zwarte ventilator die bijna iedereen wel kent. Net als een toren- en vloermodel is het vrij eenvoudig te verplaatsen. Zet hem bijvoorbeeld op een tafeltje voor wat frisse lucht. Het nadeel van dit exemplaar is wel dat het alleen frisse lucht in de directe omgeving plaatst.

Luchtstromen

Een staand of een grond model is een goede keuze wanneer je een grotere ruimte wilt verkoelen. Dit komt door het feit dat sommige productenen gebruikmaken van “oscillatie”. Dit houdt in dat de waaier heen en weer gaat. Daardoor ontstaan er op meerdere plekken gekoelde lucht. Uiteindelijk is dit beter voor de lichamelijke gezondheid. Een luchtstroom op de nek of rug kan namelijk lichamelijke klachten zorgen, zoals stijve spieren. Bijna alle genoemde producten kun je terugvinden in onze webshop rond het thema zwarte ventilator. Werk je elke dag op kantoor? Dan is het aan te raden om een bureaumodelletje aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat jouw collega’s geen last hebben van de luchtstroom.

Vermogen

Niet alleen de locatie speelt een rol bij de keuze. Zo dien je ook te letten op het vermogen van het apparaat. De hoogte staat aangegeven in wattage. Een hoog wattage betekent dat er veel verkoelende lucht door een ruimte kan worden geblazen. Zo beschikt een industriële zwarte ventilator doorgaans over een hoog wattage. Dit apparaat is dan ook zeer geschikt voor bedrijfsruimtes. Deze zwarte ventilator weegt behoorlijk zwaar en is daardoor niet zomaar te tillen. Wanneer het eenmaal op zijn plek staat blaast het rookgassen, dampen en stof van de werkvloer. Daarnaast ververst het onder andere lucht en is het in staat om processen te verkoelen en te verwarmen.

Controleer het geluid

Een ander punt waar je op moet letten is de snelheid en het geluid. De waaiergrootte bepaalt hoe koud het op een plek kan worden. Zorg ervoor dat je een apparaat aanschaft die zo min mogelijk geluid maakt. Een gehorige machine kan voor veel irritatie zorgen. Overigens kun je aan het geluid horen of hij nog goed werkt. Het is zeer belangrijk om de machine regelmatig even te controleren. Meestal is er iets aan de hand wanneer mechanische geluiden klinken. Denk bijvoorbeeld aan schurende, piepende of ratelende geluiden die normaal nooit voorkomen. Deze geluiden zijn niet altijd zonder hulpmiddelen te horen. Je kunt het beste een vakman inschakelen die het apparaat controleert. Hij gebruikt bijvoorbeeld een zogeheten stethoscoop en een luister CD. Met deze apparaten kun je het verschil horen tussen de lagers. Wanneer er een vreemd geluid klinkt bij een van de lagers is het tijd om hem te repareren.

Vragen en advies

VHeb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links