Industriële ventilatoren

Bedrijven gebruiken meestal een industriële ventilator, om verschillende redenen. Dit apparaat zorgt niet alleen voor verse lucht, maar zuigt gelijktijdig ook eventuele stof en rook weg. Daardoor ontstaat er voor bedrijfsmedewerkers een gezonde werkomgeving. Op zonnige dagen kan het in een bedrijf soms erg warm worden. Een goed ventilatiesysteem komt in dergelijke situaties goed van pas. Daardoor wordt een ruimte flink afgekoeld of voorzien van verse lucht. Bekijk snel ons complete assortiment en maak je keuze. Voor 22:00 uur besteld, morgen al in huis.

Waar moet je op letten bij een industriële ventilator?

Het is belangrijk om te kijken naar bepaalde kenmerken en eigenschappen. Hoe zwaar is de machine, welk vermogen heeft de motor en is het gemakkelijk te onderhouden? Hou daarnaast rekening met het type bedrijf waar hij wordt gebruikt. Voor een grote fabriekshal is het belangrijk om meerdere zeer sterke types te hebben. Bij sommige werkzaamheden kan er veel rook, damp en stof vrijkomen. Dit heeft een negatieve invloed op de gezondheid van werknemers. Een industriële ventilator kan worden gebruikt voor het afzuigen van deze schadelijke stoffen. Daarnaast is hij in staat om een ruimte te verwarmen. Vaak is een fabriekshal zo groot dat een verwarming niet in staat is om de gehele ruimte te verwarmen. Met een industriële ventilator kan er toch lucht in de gehele ruimte verspreid worden. Sommige types zijn zelfs geschikt voor recreatieve doeleinden. Zo wordt het gebruikt voor het opblazen van een luchtballon. Pas daarna wordt de erin geblazen lucht verwarmd. Andere functies van zijn het verversen van lucht, het transport van gassen en bulkgoederen en het droogblazen van bepaalde onderdelen die op de werkvloer worden gebruikt.

Sterk materiaal

Een industriële ventilator draagt in belangrijke mate bij aan het productieproces. Het is doorgaans een robuust product dat vrij weinig slijt. Het voordeel daarvan is dat een bedrijf er behoorlijk lang gebruik van kan maken. Bovendien is het sterke materiaal goed bestand tegen allerlei werkcondities. Wel kan hij behoorlijk zwaar zijn. Hou daar rekening mee wanneer je dit product aanschaft en het ergens wilt plaatsen. Het exacte gewicht is afhankelijk van het materiaal. Zo zijn aluminium of kunststof industriële ventilators over het algemeen iets lichter.

Industriële ventilator kopen

Wie weet ben je op dit moment nog op zoek naar een geschikte industriële ventilator. In onze webshop kun je terecht voor machines van hoge kwaliteit. Op de hoogste stand zorgen deze voor een flinke hoeveelheid luchtverplaatsing. Dit zorgt echter voor behoorlijk veel geluid, wat ze niet geschikt maakt voor particulier gebruik. Wel zorgen onze uitvoeringen dankzij hun effectiviteit voor een gezonde situatie op de werkvloer. Zo voorkomt het dat een werknemer te lang in een ruimte met schadelijke stoffen verblijft. Gezonde en blije werknemers zijn natuurlijk goed voor de effectiviteit van een bedrijf, gelijktijdig is uiteraard ook de wetgeving rondom een veilige en schone werkomgeving van toepassing. Alle industriële ventilators in ons assortiment voldoen daaraan.

Onderhoud

Over het algemeen is dit product vrij gemakkelijk in onderhoud. Je hoeft hem echt niet elke dag schoon te maken. Uiteraard is het wel belangrijk om bepaalde onderdelen af en toe te controleren. Een slecht werkende uitvoering kan namelijk schade veroorzaken of een gevaar vormen voor de werknemers. Eventuele schade brengt extra kosten met zich mee, die een bedrijf graag wil voorkomen. Kijk tijdens een controle altijd even naar de werking van het schoepenwiel en de waaier. Een schoepenwiel blaast lucht aan de ene kant en zuigt lucht aan de andere kant. Dit essentiële deel kan wel eens geblokkeerd raken. Wanneer je dit ontdekt tijdens een controle kunnen verdere problemen worden voorkomen. Hetzelfde geldt voor de waaier. Deze kan op een gegeven moment slijtage of corrosie gaan vertonen. Daardoor wordt de lucht minder efficiënt overgebracht en heeft het nauwelijks effect meer. Maak daarnaast de binnenkant, de motor en de lagers regelmatig schoon om deze machine perfect te laten blijven werken.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder. Wanneer je voor 22.00 uur bestelt, heb je jouw bestelling morgen al in huis.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links