Ventilatoren

Ventilators.nl heeft een breed assortiment met ruime keus uit verschillende uitvoeringen, types en merken. We verkopen modellen met diverse functies zoals zwenken, instellen van weinig tot veel lucht ventileren, modellen zoals plafondventilators, kachels of modellen die ook de lucht kunnen bevochtigen. Vaak zijn ze voorzien van een afstandsbediening en soms zelfs programmeerbaar. Bij ons kun je snel en eenvoudig een keus maken met de keuzefilters in de zijbalk. Bestel voor 22:00 uur online en ontvang je bestelling morgen al in huis.

Waarom een ventilator kopen?

Alle mensen hebben een natuurlijk systeem dat ervoor zorgt dat ons lichaam op de juiste temperatuur blijft. Als je het te koud hebt, gaat je lichaam meer voedingsstoffen verbranden zodat je het weer warm krijgt. Als je het te warm krijgt, gaat je lichaam meer transpireren. Het transpiratievocht verdampt en dit proces kost warmte. Hierdoor koelt je lichaam weer af tot een aangename temperatuur. Als je het te warm krijgt, trek je ook graag je sweater of trui uit zodat je minder isolatie om je lichaam hebt. Je verliest dan sneller de overtollige warmte en het transpiratievocht kan gemakkelijk verdampen. Heb je het dan nog steeds te warm, dan kun je het verdampingsproces eenvoudig helpen door een ventilator te gebruiken. Deze zorgt voor een continue aanvoer van lucht waardoor je transpiratievocht makkelijker verdampt en er snel warmte wordt afgevoerd. Daardoor heb je het snel weer aangenaam. Met een waaier help je het natuurlijke verdampingsproces een handje.

Voordelen ten opzichte van een airco

Als je het te warm hebt, denk je natuurlijk ook snel aan een mobiele airco. Helaas kleven er aan een airco een aantal nadelen. Een airco koelt lucht af en laat deze in je kamer circuleren. Een airco werkt daarom alleen goed in een afgesloten ruimte. Heb je een deur of raam openstaan, dan ontsnapt de afgekoelde lucht snel waardoor je airco weinig effect heeft. Het is voor je lichaam minder gezond om vaak heen te weer te lopen tussen warme en koude ruimtes. Vooral in de zomer is ons lichaam niet gewend aan koude lucht, waardoor je bij het gebruik van een airco snel verkouden kunt worden of hoofdpijn krijgt. Een airco is meestal groot en maakt vaak ook veel lawaai. Een airco verbruikt veel meer energie, hierdoor kan je energierekening ongemerkt flink oplopen. Daarnaast is een airco al een stuk duurder in aanschaf.

Verplaatsbare producten

Gelukkig heeft met name de hand ventilator deze nadelen niet. Er is daarom veel te zeggen voor deze manier van verkoelen. Als je er een koopt, koop dan meteen een van goede kwaliteit. Natuurlijk is het ook belangrijk om het juiste model te kiezen. Wij verkopen verschillende soorten voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk om de juiste keus te maken, zodat je optimaal plezier hebt van je aankoop. Om een juiste keus te maken is het belangrijk om naar de toepassing te kijken. Wil je de waaier alleen voor zo nu en dan gebruiken of wil je een model dat tijdens een lange werkdag de ruimte permanent koel kan houden. Voor de gadget liefhebber hebben wij ook verschillende modellen, van USB ventilator die je op de USB poort van computer of laptop kunt aansluiten tot batterij gevoede modellen of een autoventilator die je mee kunt nemen om je onderweg verkoelende lucht toe te laten wuiven. We sommen hieronder de verschillende modellen en hun toepassing op zodat je eenvoudig de juiste keus maakt.

Tafelmodellen

Een klassieker. Dit model kun je eenvoudig op tafel plaatsen waarna de luchtstroom de directe omgeving van de tafel van verkoelende lucht voorziet. Mogelijk opties bij een tafelmodel zijn:

  • verschillende ventilatie standen: van weinig tot veel verkoelende lucht;
  • handmatig of automatisch heen en weer zwenken;
  • op en neer neigen van de kooi, zodat je luchtstroom omhoog of omlaag in kunt stellen;
  • een veiligheidskooi zodat niemand zich kan bezeren aan snel ronddraaiende bladen.

Bureau- en statiefventilator

Het bureaumodel is het kleine broertje van de tafelventilator en is prima geschikt als je aan een bureau werkt. Dit model is ook prima geschikt voor op je werk, omdat je collega’s er geen last van hebben. Ze zijn uitgerust met een zwanenhals zodat ze eenvoudig te richten zijn. Ze zijn te verkrijgen in een aantal trendy kleuren. De staande ventilator is de grote zus van het tafel model. De naam zegt het al, het is een uitvoering op een statief die uitstekend geschikt is om een wat grotere kamer te voorzien van een verkoelende luchtstroom. Dit type wordt geleverd met verschillende opties, zoals meerdere standen van weinig tot veel lucht, heen en weer pendelen en op en neer neigen van de kop zodat de lucht stroom naar wens is in te stellen. Wij verkopen ook producten op statief met afstandsbediening, programmeerbaar en met luchtbevochtiger.

Vloer- en torenventilators

De vloerventilator is een robuust product dat vrijwel overal neer te zetten is. Je kunt hem gewoon op de vloer zetten, maar ook op tafel of op andere plaatsen. Dit model kan tegen een stootje en wij leveren hem in verschillende uitvoeringen. Dit model heeft geen automatisch pendel mechanisme, maar wel opties voor het instellen van de luchtstroom van weinig tot veel luchtverplaatsing. De torenventilator valt op door zijn kleine afmetingen en is ideaal voor een kleine kamer. Hij maakt gebruik van axiale schoepen, waardoor hij stil in gebruik is en weinig ruimte inneemt. Zoek je een model dat je eenvoudig in een klein hoekje kwijt kunt, dan is een torenmodel de ideale keus. Deze wordt geleverd met verschillende opties zoals meerdere standen, van weinig tot veel lucht en zwenken.

Kachels

Een ventilatorkachel is ideaal zowel in de zomer als in de winter. In de zomer kun je hem gebruiken als elk ander model, namelijk voor het aanvoeren van lekker verkoelende lucht. In de winter kun je het verwarmingselement inschakelen waardoor de ruimte behaaglijk verwarmd wordt. Veel mensen hebben dan ook een dergelijke kachel altijd wel bij de hand. Let er wel op dat er dan veel meer energie verbruikt wordt dan bij alleen verkoelen. De energierekening zal dus stijgen. Wij leveren ze met verschillende opties zoals verschillende standen verwarming of thermostatisch geregelde warmte, waardoor de ruimte zo energiezuinig mogelijk op de ingestelde temperatuur wordt gehouden.

Vaste plafondventilator

Voor het permanent koel houden tijdens een lange werkdag, kun je het beste een model kopen dat weinig geluid maakt. Kies daarom voor bladen met een grote diameter, deze verplaatsen al veel lucht bij een laag toerental. Als de ruimte er zich voor leent, is een plafondmodel ideaal! Omdat deze aan het plafond hangt, staat hij nooit in de weg en hij zorgt voor een continue egale luchtverplaatsing in de ruimte waar hij is opgehangen. Hij kan ook in de winter gebruikt worden om te zorgen dat warme lucht die boven in een kamer blijft hangen toch door de ruimte circuleert. Hierdoor hoef je minder te stoken, waardoor je energie bespaart.

Industriële uitvoeringen

Naast huishoud modellen leveren wij ook een aantal industriële modellen, zoals een badkamerventilator, raamventilators en buis- en kanaal uitvoeringen. Dit zijn allemaal modellen die door een monteur op een vaste plaats op een afvoer kanaal gemonteerd worden. Ze zorgen voor het afvoeren van lucht uit badkamer, keuken of wc. Deze modellen worden geleverd met opties zoals timer, vochtsensor en in verschillende uitvoeringen zoals met aangepaste buisdiameter en fluisterstil. Voor ruimtes die continu geventileerd moeten worden, is een extra stille ventilator een ideale oplossing. Wil je rustig in bad kunnen zitten of onder de douche kunnen staan, zonder irritant geluid, dan is een extra stil model de ideale oplossing. Deze modellen produceren nauwelijks geluid en zijn ideaal voor iedereen die op zijn rust gesteld is. Een extra stille waaier is geschikt voor continu gebruik en kan dus altijd aanstaan. Ideaal voor, douche, badkamer, wc en ruimtes die continue geventileerd moeten worden.

Douche en badkamer

Koop je een product voor de douche of badkamer, kies dan voor een model met ingebouwde vochtsensor. De sensor houdt continu de luchtvochtigheidsgraad in de gaten en schakelt in zodra de lucht vochtig wordt door het gebruik van een douche. Hij schakelt automatisch aan en voert de vochtige lucht via het afvoerkanaal af naar buiten. Zodra de lucht weer voldoende droog is, schakelt deze weer automatisch uit. Een type met vocht sensor heeft veel voordelen. Hij draait nooit wanneer het niet nodig is, dus nooit onnodig lawaai. Hij zorgt ervoor dat de ruimte waar hij gemonteerd is na gebruik snel weer voldoende droog wordt, waardoor onnodige schimmelvorming door langdurige vochtige wanden voorkomen wordt. Doordat deze automatisch zijn werk doet, vergeet je hem nooit aan of uit te schakelen. Een douche- of badkamerventilator met ingebouwde sensor is een ideaal aankoop voor elke badkamer.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links