USB ventilatoren

Een USB ventilator is het ideale kantoorgadget voor de zomermaanden. Wie op warme dagen zijn tijd door moet brengen op het kantoor, weet dat een lange tijd achter een computer of laptop niet bepaald verkoelend is. Een simpele oplossing voor dit probleem is het aanschaffen van een kleine USB ventilator. Door de makkelijke aansluiting op een USB poort en door het kleine formaat, zijn deze ventilators een echte uitkomst. De kleine bladen van de ventilator zorgen voor een fris briesje dat je precies op je gezicht kunt richten. Zo blijft het werken achter een computer comfortabel, ook op de warmste dagen van het jaar.

Hoe werkt een USB ventilator?

Het gebruik van dit soort ventilators is per definitie simpel en duidelijk. De naam zegt het namelijk al: de ventilator is voorzien van een USB aansluiting. Met deze aansluiting kun je de USB ventilator eenvoudig aan je computer koppelen. Op deze manier wordt de USB ventilator voorzien van elektriciteit en kan deze meteen voor verkoeling zorgen. Je hoeft dus niet moeilijk te doen met kabels en stopcontacten om toch een ventilator bij je werkplek te krijgen. Wanneer het apparaatje is aangesloten op je computer hoef je niet veel meer te doen. Sommige exemplaren zullen meteen beginnen te draaien, terwijl je anderen nog kunt aansturen met een aan- en uitknop. Een USB ventilator is overigens niet alleen bedoeld voor computers, maar is geschikt voor bijna alle apparaten voorzien van een USB poort. Je kunt de ventilator dus aansluiten op je laptop, tablet, en zelfs op een powerbank. Waar je ook aan het werk bent: een USB ventilator biedt altijd en overal verkoeling. Het is niet nodig om speciale software te installeren wanneer je van het apparaat gebruik wilt maken. Je computer dient in feite alleen maar als een plaatsvervangend stopcontact voor de ventilator.

Het nut van een USB ventilator

Er zijn allerlei verschillende ventilatoren op de markt, dus wat is nou de toegevoegde waarde van een speciale USB ventilator? Het grote voordeel dat deze kleine apparaten bieden is dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Het is niet nodig om op zoek te gaan naar een stopcontact, waardoor je ook geen kabels op de grond hebt liggen. Door het kleine formaat is de USB ventilator bovendien makkelijk mee te nemen. Hij zal nooit veel ruimte in beslag nemen, waardoor je hem gemakkelijk in je tas of rugzak kunt opbergen. Zo kan de ventilator ook mee op reis! Werk je in de trein op je laptop, dan heb je gelijk ook je USB ventilator bij de hand. Een bijkomend voordeel van het kleine formaat is dat een USB ventilator nauwelijks te horen is. In tegenstelling tot grote ventilatoren, zijn deze exemplaren vrijwel muisstil. Dit maakt het de perfecte bureauventilator, aangezien het geluid je niet zal storen tijdens je bezigheden op het werk. Bovendien kun je de richting van het apparaat makkelijk aanpassen, waardoor de frisse lucht altijd direct in je gezicht wordt geblazen wanneer je dat wilt. Deze flexibiliteit is precies de meerwaarde die een USB ventilator te bieden heeft.

Diverse beschikbare uitvoeringen

Zoals alle soorten ventilatoren, komt de USB ventilator ook in allerlei soorten en maten. De meest gangbare vorm is een flexibele ventilator met een zwanenhals. Aan de kop van deze hals is de ventilator bevestigd. Door deze constructie is het mogelijk om de frisse lucht precies in de juiste richting te sturen. De zwanenhals kan gebogen en gedraaid worden, zodat je de USB ventilator gemakkelijk kunt verstellen en optimaal kunt genieten van de frisse wind. Er zijn ook kleine tafelventilatoren beschikbaar die met een USB aansluiting worden aangedreven. Deze exemplaren zijn over het algemeen minder flexibel, maar hebben door hun grootte wel een groter bereik. Wie de ventilator alleen nodig heeft voor achter de computer, zal aan een klein exemplaar echter wel genoeg hebben. Sommige soorten USB ventilatoren zullen voorzien zijn van kleine knopjes om de aansturing mee te regelen, en anderen zullen meteen werken zodra je ze aansluit. Enkele exemplaren hebben meerdere standen waarmee je de snelheid van de ventilator kunt aanpassen, maar de meeste ventilatoren zullen alleen voorzien zijn van een aan- en uitknop. Wie op zoek is naar een leuk exemplaar kan kiezen voor een USB ventilator met een kleurrijk design.

Alle voordelen van een USB ventilator op een rijtje

Zit je vaak achter een computer, moet je zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar werken en ben je op zoek naar een makkelijke manier om wat af te koelen? Dan is een USB ventilator de juiste aankoop voor jou. Ze zijn klein maar effectief, en daardoor een goede optie voor iedereen die wel wat verkoeling wil, maar geen ruimte heeft voor een grote ventilator. Nog even alle voordelen op een rijtje:

  • De USB ventilator is makkelijk aan te sluiten, met een simpele ingang in de USB poort van je computer;
  • Door het kleine formaat is de USB ventilator makkelijk mee te nemen;
  • De flexibele hals van de USB ventilator zorgt ervoor dat je de frisse wind altijd op de juiste plek voelt;
  • De USB ventilator is een goedkope optie voor thuis of op het kantoor;
  • Met maximaal een paar simpele standen is de USB ventilator gemakkelijk te bedienen.

Vragen en advies

Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links