Torenventilatoren

De torenventilator, ook wel zuil- of kolomventilator genoemd, is ideaal als je over niet al te veel ruimte beschikt. Ze zijn zowel energiezuinig als krachtig, maken weinig geleid en zijn bovendien uitgevoerd in vele mooie, maar ook onopvallende designs. Dit product springt niet, zoals staande- of tafelmodellen, meteen in het oog zodra je de kamer binnenkomt. Dankzij de smalle vorm geef je hem makkelijk een onopvallend plaatsje tussen de meubels, waar hij stilletjes voor een aangenaam briesje zorgt. Wij helpen je graag bij het kiezen van het juiste product uit ons complete assortiment.

Kenmerken van een torenventilator

Dit zijn smalle, verticaal gepositioneerde modellen op een smalle voet. Het ventilatiesysteem zit verborgen in een cilindervormige behuizing. Vanwege zijn langgerekte vorm werkt hij iets anders dan een model met propellors. In de behuizing zit een holle as die aangedreven wordt door de motor. Langs deze as zijn spiraalsgewijs de bladen geplaatst. De vorm en de stand van de bladen zorgt ervoor dat de lucht via de onderzijde aangezogen wordt en door de ventilatieopeningen naar buiten wordt geblazen. De korte langgerekte bladen zorgen ervoor dat er, zonder enige turbulentie te veroorzaken, veel stuwing achter de lucht staat. De meeste modellen hebben een schaalverdeling van 1-3 of van 1-4 waarmee je de blaaskracht instelt. Nog een groot voordeel is ook dat de lange vorm ervoor zorgt dat hij perfect koelt, maar je minder directe wind ervaart. Daarnaast zijn de meeste types voorzien van een timer. Wil je het helemaal makkelijk kan je ook kiezen voor een variant met afstandsbediening. Om verzekerd te zijn van schone lucht kun je kiezen voor een uitvoering met filter.

Neigen en oscilleren

Naast de capaciteit van de motor is de blaasrichting een van de meest belangrijke zaken. Wanneer je een torenventilator koopt gaat het je tenslotte om de verfrissing die hij je kan bieden. De torenventilator kan meerdere kanten op blazen. Op deze manier komt niet continu de gekoelde lucht op een plaats. Zoals je wellicht wel weet, kun je door de koele wind die het product produceert een vervelende spierpijn oplopen. Door de oscillerende en neigende functies waarover hij beschikt, is de kans op stijve spieren echter vrijwel uitgesloten. Doordat je hem op de grond hebt staan en hij met zijn hoogte slechts rond 1 meter zit, komt de gekoelde lucht ook niet direct op je lichaam in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ventilator aan het plafond. Op deze manier verspreidt de torenventilator de gekoelde lucht op de meest optimale manier door de ruimte. De oscillerende functie, waarbij de lucht van links naar rechts geblazen wordt, vind je bij vrijwel alle types. Het 'neigen' van de inwendige lamellen, waardoor de lucht van boven naar beneden wordt geblazen, is voorbehouden aan de luxere uitvoering.

Waarom kiezen voor een toren model?

De belangrijkste reden is dat je in stijl op een uiterst comfortabele manier verkoeling vindt. Met een torenventilator in de kamer creëer je de perfecte combinatie van comfort, gebruiksgemak en stijl. Een tweede goede reden is de aangename werking. Hij koelt op een gelijkmatige comfortabele manier zonder dat alles meteen van tafel waait. Bij een kolomventilator zul je ook nooit last van een koude nek krijgen. De oscillerende en neigende functies zijn naar believen op meerdere snelheden in te stellen of uit te schakelen. De behuizing is eenvoudig te openen middels een kliksysteem. Zo kun je gemakkelijk bij het filter in de voet en het rooster aan de achterzijde om ze schoon te maken. Afhankelijk van het model waar je voor kiest heeft de kolomventilator tevens een handig opbergvak voor het snoer aan de onderzijde, al dan niet met automatische oprolfunctie. Ook de afstandsbediening raak je nooit kwijt. Je bergt hem op in het daarvoor bestemde vakje aan de zijkant of met een magneetsysteem. Op de meest luxe types vind je tegenwoordig ook een functie waarmee hij zelf de blaassnelheid aanpast aan de omgevingstemperatuur. Zo bespaar je zowel geld als energie!

Waar let je op bij het kopen van een kolomventilator?

Hij is vanwege het onopvallende of soms ook heel opvallende design perfect voor een woon- en slaapkamer. Maar waar let je nou eigenlijk nog meer op?

  • Filter in de voet: Niet elk model is voorzien van een filter in de voet. Het voordeel hiervan is dat de lucht die de kamer ingeblazen wordt vrij is van onzuiverheden. Dat kan een prettige bijkomstigheid zijn voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën. Om de motor minder te belasten is het wel van belang dat de filter zo nu en dan gereinigd wordt;
  • Het vermogen: Hoe hoger het vermogen, des te grotere ruimte hij kan voorzien van een frisse bries. Een torenventilator met een sterke motor zal op stand 3 ook geruislozer zijn dan een met een lager wattage;
  • De prijs: Ondanks zijn stille kracht is hij niet duur. Wanneer je het goed bekijkt, denk aan het fraaie design, zijn geruisloze draaien, de oscillatiefunctie en de extra snufjes zoals een timer en afstandsbediening, is het een zeer goede en relatief goedkope optie.


Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links