Torenventilatoren

De torenventilator, ook wel zuil- of kolomventilator genoemd, is een ideale ventilator voor als je over niet al te veel ruimte beschikt. Het zijn zowel energiezuinige als krachtige ventilatoren, die weinig geluid maken en bovendien uitgevoerd zijn in vele mooie en onopvallende designs. Kolomventilatoren springen niet, zoals staande- of tafelventilatoren, meteen in het oog zodra je de kamer binnenkomt. Dankzij hun smalle vorm geef je ze makkelijk een onopvallend plaatsje tussen de meubels, waar de torenventilator stilletjes voor een aangenaam briesje zorgt. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste kolomventilator uit ons complete assortiment.

Kenmerken van een torenventilator

Kolomventilatoren zijn smalle, verticaal gepositioneerde ventilatoren op een smalle voet. Het ventilatiesysteem zit verborgen in een cilindervormige behuizing. Vanwege zijn langgerekte vorm werkt een ventilator toren iets anders dan een gewone propellerventilator. In de behuizing van een kolomventilator zit een holle as die aangedreven wordt door de motor. Langs deze as zijn spiraalsgewijs de ventilatorbladen geplaatst. De vorm en de stand van de bladen zorgt ervoor dat de lucht via de onderzijde aangezogen wordt en door de ventilatieopeningen van de torenventilator naar buiten wordt geblazen. De korte langgerekte bladen van de kolomventilator zorgen ervoor dat er, zonder enige turbulentie te veroorzaken, veel stuwing achter de lucht staat. De meeste modellen torenventilator hebben een schaalverdeling van 1-3 of van 1-4 waarmee je de blaaskracht instelt. Nog een groot voordeel van de torenventilator is ook dat de lange vorm ervoor zorgt dat hij perfect koelt, maar je minder directe wind ervaart. Daarnaast zijn de meeste typen kolomventilator voorzien van een timer. Wil je het helemaal makkelijk kan je ook kiezen voor een torenventilator met afstandsbediening. Om verzekerd te zijn van schone lucht kun je kiezen voor een torenventilator met filter.

Het neigen en oscilleren van de kolomventilator

Naast de capaciteit van de motor is de blaasrichting van een tower ventilator een van de meest belangrijke zaken. Wanneer je een torenventilator koopt gaat het je tenslotte om de verfrissing die hij je kan bieden. Net als andere staande ventilatoren kan de torenventilator meerdere kanten op blazen. Op deze manier komt niet continu de gekoelde lucht op een plaats. Zoals je wellicht wel weet, kun je door de koele wind die een ventilator of airco produceert een vervelende spierpijn oplopen. Door de oscillerende en neigende functies waarover de zuilventilator beschikt, is de kans op stijve spieren bij dit soort ventilatoren echter vrijwel uitgesloten. Doordat je de kolomventilator op de grond hebt staan en hij met zijn hoogte slechts rond 1 meter zit, komt de gekoelde lucht ook niet direct op je lichaam in tegenstelling tot bijvoorbeeld een ventilator aan het plafond. Op deze manier verspreidt de torenventilator de gekoelde lucht op de meest optimale manier door de ruimte. De oscillerende functie, waarbij de lucht van links naar rechts geblazen wordt, vind je bij vrijwel alle typen kolomventilator. Het 'neigen' van de inwendige lamellen, waardoor de lucht van boven naar beneden wordt geblazen, is voorbehouden aan de luxere uitvoering kolomventilator.

Waarom kiezen voor een torenventilator?

De belangrijkste reden om voor een torenventilator te kiezen is dat je in stijl op een uiterst comfortabele manier verkoeling vindt. Met een torenventilator in de kamer creëer je de perfecte combinatie van comfort, gebruiksgemak en stijl. Een tweede goede reden is de aangename werking van de kolomventilator. Hij koelt op een gelijkmatige comfortabele manier zonder dat alles meteen van tafel waait. Bij een kolomventilator zul je ook nooit last van een koude nek krijgen. De oscillerende en neigende functies zijn naar believen op meerdere snelheden in te stellen of uit te schakelen. De behuizing van een torenventilator is eenvoudig te openen middels een kliksysteem. Zo kun je gemakkelijk bij het filter in de voet en het rooster aan de achterzijde om ze schoon te maken. Afhankelijk van het model waar je voor kiest heeft de kolomventilator tevens een handig opbergvak voor het snoer aan de onderzijde, al dan niet met automatische oprolfunctie. Ook de afstandsbediening raak je bij deze torenventilator nooit kwijt. Je bergt hem op in het daarvoor bestemde vakje aan de zijkant van de torenventilator of met een magneetsysteem. Op de meest luxe typen kolomventilator vind je tegenwoordig ook een functie waarmee hij zelf de blaassnelheid aanpast aan de omgevingstemperatuur. Zo bespaar je zowel geld als energie!

Waar let je op bij het kopen van een kolomventilator?

Wanneer je overgaat tot een torenventilator kopen, heb je de keuze gemaakt voor een ventilator die net wat meer luxe uitstraalt dan de doorsnee kamerventilator. De torenventilator is vanwege zijn onopvallende of soms ook heel opvallende design, de meest perfecte ventilator voor een woon- en slaapkamer. Maar waar let je nou eigenlijk nog meer op bij de aanschaf van een kolomventilator?

  • Filter in de voet: Niet elk model kolomventilator is voorzien van een filter in de voet. Het voordeel hiervan is dat de lucht die de kamer ingeblazen wordt vrij is van onzuiverheden. Dat kan een prettige bijkomstigheid zijn voor mensen met luchtwegproblemen of allergieën. Om de motor minder te belasten is het wel van belang dat de filter zo nu en dan gereinigd wordt;
  • Het vermogen: Hoe hoger het vermogen van een torenventilator, des te grotere ruimte hij kan voorzien van een frisse bries. Een torenventilator met een sterke motor zal op stand 3 ook geruislozer zijn dan een met een lager wattage;
  • De prijs: Ondanks zijn stille kracht is de kolomventilator geen dure ventilator. Wanneer je het goed bekijkt, denk aan het fraaie design, zijn geruisloze draaien, de oscillatiefunctie en de extra snufjes zoals een timer en afstandsbediening, is het een zeer goede en relatief goedkope ventilator.


Vragen en advies

Kies de torenventilator die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een kolomventilator? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links