Tafelventilatoren

Met een bureau- tafelventilator zorg je voor een verkoelend effect achter je bureau of in de woonkamer. Dankzij de korte standaard of de klem kun je hem eenvoudig plaatsen en genieten van de bries of wind. Verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, kun je met een tafelventilator op en top genieten van verkoeling tijdens de warme maanden. Bekijk snel ons complete assortiment en bestel de producten die je nodig hebt, voor aan je eettafel maar ook voor op je bureau tijdens het werken. Voor elke toepassing vind je bij ons de juiste keuze.

Waarom een tafelventilator?

Deze ventilatoris klein met een korte hals, bedoeld voor op je bureau, of in de woonkamer op een kastje wanneer een plafondventilator met lamp niet de gewenste oplossing is. De meeste modellen zijn oscillerend, wat betekent dat ze heen en weer bewegen. Dit kan handmatig aan- en uit kan worden gezet. Zo kun je ervoor zorgen dat je in een constante luchtstroom zit, of de luchtstroom door de kamer laat bewegen. Omdat het product een klein en compact design heeft, is hij makkelijk te verplaatsen en neemt hij niet veel ruimte in. Er zijn variabele diameters. Zit je achter je bureau vlakbij de luchtstroom, dan hoef je natuurlijk geen groot geval met een diameter van 40 centimeter neer te zetten. Daarnaast zijn er ook echt kleine modellen, die je kunt klemmen op de hoek van de tafel of zelfs kunt insteken in de USB-poort van je computer of laptop. Deze modellen passen ook eenvoudig in een tas, zodat je altijd een kleine bron van verkoeling bij je hebt. Deze artikelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat er altijd een design te vinden is dat past bij je interieur. Zo hoef je niet meer uit te kijken naar het moment dat hij eindelijk de kast in kan!

Hoe werkt deze ventilator?

Wanneer het erg warm is, zorgt een tafelventilator voor verkoeling. Maar hoe kan dat eigenlijk, als er alleen maar warme lucht in de kamer hangt? De lucht in de ruimte koelt niet daadwerkelijk af, maar de gevoelstemperatuur daalt daarentegen wel. Dankzij de draaiende bladen zorgt de tafelventilator voor luchtverplaatsing. De snelheid van de lucht die langs je stroomt zorgt ervoor dat het zweet op je huid sneller verdampt. Verdamping is een endotherm proces. De overgang van vloeibaar naar gasvormig zorgt ervoor dat de moleculen zich op een steeds grotere afstand van elkaar bevinden, zodat er meer beweging mogelijk is. Hiervoor wordt energie onttrokken aan de omgeving, waardoor er eigenlijk warmte-energie wordt geabsorbeerd uit het lichaam wanneer zweet verdampt. Doordat al het zweet snel verdampt, kunnen we ook beter verder zweten. Dit proces zorgt voor de verkoeling die je ervaart. Wil je liever geen luchtstroom constant op jezelf gericht hebben terwijl je slaapt? Je kunt de tafelventilator dan ook gebruiken op de vensterbank, om constant frisse lucht te laten circuleren. Ook op de vloer kan deze kan voor verkoeling zorgen, omdat koude lucht daalt en op deze manier opnieuw door de ruimte verdeeld wordt.

Behuizing

Er zijn verschillende uitvoeringen van tafelventilatoren te vinden in ons assortiment. Zo is er het meest bekende design met een ronde behuizing waarin de draaide bladen zitten. Deze zijn meestal in verschillende standen in te stellen en kunnen oscilleren om zo een groter stuk van de ruimte te voorzien van een verkoelende bries. Ook zijn er varianten die kunnen zwenken, zodat je de luchtstroom naar boven en naar beneden kunt richten. Er zijn echter ook uitvoeringen zonder behuizing, waardoor ze minder ruimte innemen. Deze zijn handig voor op kantoor of op een klein bureau. Enkele ventilatoren hebben een flexibele zwanenhals, zodat de lucht eenvoudig een andere kant op gericht kan worden, opzij of naar boven en beneden. Deze zijn echter niet oscillerend, zodat de lucht altijd in één richting zal blazen. In plaats van een standaard, kun je ook gaan voor een variant met een klem. Deze kan op een bureau worden vastgemaakt, maar ook aan een computerscherm of een bedrand. Een tafelventilator kan ook op de vloer worden geplaatst en vice versa. Voor dit soort toepassingen raden wij een uitvoering aan met een stevige behuizing, zodat het geen probleem is als mensen hem omver lopen.

Extra’s

Bij het aanschaffen zijn er enkele extra functies of eigenschappen om op te letten. Al aangehaald is de mogelijkheid om verschillende standen te kiezen. Zo kun je kiezen tussen een zachte bries of een stevige wind. Ook kunnen sommige ventilatoren zwenken of oscilleren, zodat er een groter of ander bereik kan worden gekozen. De meeste producten werken op netstroom. Echter zijn er ook kleine uitvoeringen die je in de USB-poort van je computer of laptop kunt steken. Zo kun je op elke werkplek genieten van de verkoeling. Niet alleen thuis aan tafel of je bureau, maar ook wanneer je onderweg bent. Ook zijn er extra stille uitvoeringen, die heel prettig zijn wanneer je graag slaapt met de ventilator aan. Ook zijn er aparte uitvoeringen met een LCD-display die wanneer ze draaien een speciale animatie laten zien. Deze artikelen zijn leuk om te gebruiken op bijvoorbeeld een welkomstbalie.

Vragen en advies

Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contactformulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links