Staande ventilatoren

De staande ventilator is al jaren een van de meest verkochte ventilatoren en dat is niet voor niets. Een staande ventilator levert een hoge prestatie voor een lage prijs. De staande ventilator beschikt over een krachtige motor. Met zijn grote blaasbereik verfrist hij binnen enkele minuten zelfs een hele grote kamer. Het gemak van dit type ventilator is dat hij in hoogte verstelbaar is en je het eigenlijke ventilatorgedeelte, de kop, in elke willekeurige richting kan laten blazen. Bekijk snel ons complete assortiment ventilators op statief en maak je keuze voor de gewenste verfrissing.

De multifunctionaliteit van een ventilator op statief

De staande ventilator is een van de meest veelzijdige ventilatoren. Hij koelt goed, is makkelijk weg te zetten en je kunt hem in iedere gewenste positie hard of zacht laten blazen. Niet alleen is deze soort kamerventilator een van de beste oplossingen om snel een vertrek in zijn geheel mee te verkoelen, hij is ook inzetbaar voor allerhande andere klussen die niet altijd iets met klimaatbeheersing te maken hebben. De staande ventilator is eveneens een veelgebruikt apparaat voor karweien waar je wel een beetje wind bij kan gebruiken. Het statief waar de ventilatorkop van de staande ventilator op rust, is namelijk met een simpele handbeweging op elke gewenste hoogte in te stellen. De ruime breedte van de voet zorgt ervoor dat het apparaat, zelfs met de telescoopsteel helemaal tot het eind uitgeschoven, beschikt over een optimale stabiliteit. Je kunt hem hierdoor ook heel makkelijk naast het aanrecht of een werktafel zetten. Op deze manier gebruikt men de staande ventilator ook heel vaak ook om iets sneller te laten drogen of afkoelen. Doordat je hem vanuit elke willekeurige positie kunt laten blazen, is de staande ventilator zelfs te benutten als alternatieve windmachine bij portretfotografie.

Het effect van een staande ventilator

Wanneer je geen ruimte hebt op je werktafel of bureau om een tafelventilator te plaatsen, is de staande ventilator het meest geschikte alternatief. Ook voor op een terras of in de woonkamer is de ventilator staand het meest ideaal. Gebruik je de statiefventilator in de oscillatiestand, wat betekent dat hij tijdens het blazen heen en weer beweegt, dan zal hij bijvoorbeeld alleen de eerste paar meters verkoelen, maar wanneer je hem op volle kracht naar het plafond laat blazen, zorgt deze ventilator ervoor dat de temperatuur door de gehele ruimte gelijkmatig verdeeld wordt. Zo ontstaan er geen overduidelijke koude zones in de ruimte, maar creëer je in het gehele vertrek een comfortabel aanvoelende luchtcirculatie. Zet je de staande ventilator daarentegen, laten we zeggen, op 50 cm uit de hoek in de kamer en je laat hem op de laagste stand oscillerend blazen, dan krijg je een aangenaam briesje op zithoogte. Elke staande ventilator die je in ons assortiment tegenkomt heeft oscillerende capaciteiten. Het op en neer bewegen van de ventilatorkop, ook wel 'neigen' genoemd is voorbehouden aan bepaalde modellen. Nadere bijzonderheden vind je onder de producteigenschappen van de desbetreffende ventilator.

Stijlvol en praktisch

Wanneer je aan een statiefventilator denkt, denk je misschien in eerste instantie aan een wit apparaat zonder enige vorm van design. Des te meer zal ons assortiment staande ventilatoren je dan verrast hebben. De staande ventilator is namelijk in allerhande stijlen, vormen en formaten te verkrijgen. We noemden al het neutrale wit, maar je kunt bij ons ook een staande ventilator kopen in een moderne grijstint, gedistingeerd zwart en stylish chroom of koper. En niet alleen aan de kleur van het frame is gedacht door de ontwikkelaars van dit type ventilator. Ook de bladen en de beschermkooi van de propeller zijn steeds weer anders vormgegeven. Zo kun je kiezen voor bladen in een contrasterende kleur of met een andere vorm.


De vorm van de bladen geeft naast een andere look net weer een ander effect op zowel het uiterlijk als de bries die de staande ventilator produceert. Hoe vlakker het blad, hoe stiller de ventilator. Een vlakker blad zorgt er echter ook voor dat er minder lucht in beweging gebracht wordt en het apparaat de ruimte dus minder verkoelt. Gelukkig zijn daarvoor ook nog extra opties beschikbaar. Zoals je wellicht wel weet doet een beetje vocht op je huid je nog sneller afkoelen. Bepaalde modellen staande ventilatoren hebben daarom als extra optie tevens een luchtbevochtiger ingebouwd. Vanuit een reservoir beneden aan de voet loopt er een slang omhoog naar de ventilatorkooi. Zodra je de ventilator aanzet verspreidt hij een fijne waternevel door de ruimte die je net dat beetje extra verkoeling geeft.

Waar let je op bij de aanschaf van een staande ventilator?

Zoals je ziet zijn er ontzettend veel verschillende typen, modellen en mogelijkheden met de staande ventilator. Om een goede keus te maken is het belangrijk dat je in eerste instantie naar de ruimte kijkt waar je hem wilt gebruiken. Dit in verband met de benodigde capaciteit en eventuele opties als een timer en/of afstandsbediening. Daarnaast doe je er ook goed aan even aandacht te besteden aan de eigenschappen die de vorm van de propellerbladen met zich meebrengt. Hoe vlakker namelijk het blad, des te stiller hij werkt, maar ook des te minder wind hij produceert. Dit type ventilator kies je als de te koelen kamer niet zo heel groot is, of je om een bepaalde reden geen sterke wind op prijs stelt. Staande ventilatoren met enigszins gekantelde bladen hebben een krachtigere motor, verplaatsen meer lucht en geven daardoor ook meer wind. Wanneer je ons assortiment bekijkt, zul je zien dat wij voor elk soort interieur en budget een geschikte staande ventilator hebben. Van een staande ventilator voor in de (slaap)kamer tot in de keuken of werkplaats. Van eenvoudige typen van enkele tientjes tot het neusje van de zalm in ultra luxe uitvoering, compleet met luchtbevochtiger, timer en of zelfs een staande ventilator met afstandsbediening.

Vragen en advies

Kies de staande ventilator die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een statiefventilator? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Overige links