Raamventilatoren

Met een raamventilator in de ramen van je slaap-, bad-, en/of woonkamer wordt je hele huis goed geventileerd gedurende de hele dag, zonder dat je je ramen open hoeft te doen. Het ventileren van je huis is belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor het onderhoud van je huis. Wanneer je niet thuis bent, is het echter niet ideaal om alles open te laten staan. Een raamventilator is dan de ideale oplossing. Wij helpen je graag bij de aanschaf van het juiste model, bekijk snel ons complete assortiment.

Waarom kiezen voor een raamventilator?

Het ventileren van je woning is heel belangrijk. Doordat we koken, douchen, zweten en zelfs doordat we ademen, wordt de lucht in huis vochtig en vuil. Bacteriën en schimmels krijgen vrij spel en zo kunnen er schimmelplekken ontstaan. Dit ziet er niet alleen vies uit, maar is ook nog eens heel slecht voor je gezondheid. Door dagelijks goed te ventileren is dit te voorkomen. Tegenwoordig zijn huizen zo goed geïsoleerd, dat er nauwelijks frisse lucht binnenkomt als je niet zelf je ramen open zet. Waar vroeger nog wel frisse lucht binnen kwam door kieren bij vensters en deuren, is het tegenwoordig echt nodig zelf actief te ventileren. Dit kun je bijvoorbeeld doen door elke dag je ramen open te zetten, maar een half uurtje is niet genoeg en als je niet thuis bent is het geen fijn idee dat thuis alles open staat. Als je veel van huis bent of er simpelweg niet altijd aan denkt iets open te zetten kan een raamventilator uitkomst bieden.

Wat is een raamventilator?

Tegenwoordig zijn er zeer veel verschillende soorten verkrijgbaar, maar de werking blijft ongeveer hetzelfde. Een raamventilator is klein en compact, meestal gemaakt van kunststof. Door zijn compacte vorm is hij makkelijk te plaatsen in een bovenhoek van het venster. Het binnengedeelte heeft meestal een jaloezierooster dat je zelf kunt bedienen. Dus je kunt hem dicht doen als er op dat moment niet geventileerd hoeft te worden. Er zijn automatische modellen die je bedient met een afstandsbediening, maar een raamventilator met trekkoord is ook een optie. In beide gevallen kun je per ruimte zelf bepalen of er eventueel geventileerd moet worden.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Zo is er bijvoorbeeld een type met koord voor handmatige bediening, of een automatische met afstandsbediening. Maar dit zijn uiteraard niet de enige verschillen. Er zijn bijvoorbeeld ook raamventilatoren met een omkeerbare werking. Dat wil zeggen dat je de lucht van buiten naar binnen kunt laten blazen, of juist van binnen naar buiten kunt laten afvoeren. Ook zijn er types met verschillende standen. Sommigen hebben maar één stand, en anderen wel drie of vier. Je zou ook kunnen kiezen om hem in de muur te plaatsen, in plaats van in het venster. Deze muurventilatoren zijn verkrijgbaar met muurdoorvoer en buitenrooster. Een raamventilator hoeft zeker niets af te doen aan je inrichting. Ze zijn te krijgen in alle soorten en maten, rond of vierkant, groot of klein. Heb je houten kozijnen? Dan zou je kunnen kiezen voor een mooi model met houten frame. Zo valt hij niet uit de toon met de rest van je huis. Houd je meer van strak en modern? Kies dan voor een stalen uitvoering. Er is qua uiterlijk nog veel meer te kiezen; simpel of design, een gedekte kleur of juist opvallend. Er is altijd wel een exemplaar te vinden dat voldoet aan jouw woonwensen.

Aandachtspunten bij de aanschaf

Vraag je bij aanschaf af hoe je hem gaat gebruiken. Wil je het allemaal automatisch of met een druk op de knop geregeld hebben? Ga dan voor een automatische uitvoering. Of heb je liever zelf de touwtjes in handen? Kies dan voor een uitvoering met trekkoord. In welke ruimte wordt hij geplaatst? In een badkamer is het handig als hij meerdere standen heeft zodat hij hoger gezet kan worden tijdens of na het douchen. In de woonkamer en slaapkamer is het misschien belangrijk dat hij ook goed past bij je kozijnen en interieur. Let bij aanschaf ook op het aantal decibel dat het product produceert. Vooral in de slaapkamer kan dit doorslaggevend zijn.

Eenvoudig zelf te monteren

Bij een raamventilator zijn er geen luchtkanalen nodig. Dit maakt dat je hem makkelijk zelf kunt installeren door hem direct in het venster of in het geval van een muurtype, in de muur te plaatsen. Dit doe je door een opening in het venster of de muur te maken en hier de raamventilator in te plaatsen. Doordat je geen rekening hoeft te houden met luchtkanalen heb je veel vrijheid in waar je hem precies wil plaatsen. Plaats hem bij voorkeur wel zo hoog mogelijk. Als je hem in de opening hebt geplaatst, schroef je de buitenkant en de binnenkant aan elkaar vast en zo blijft hij stevig zitten.

Vragen en advies

Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links