Plafondventilatoren

De plafondventilator is zeer gebruiksvriendelijk. Zo staat hij nooit in de weg en kun je hem het gehele jaar door gebruiken. 's Zomers geeft hij door zijn luchtverplaatsing een lekker koel briesje en in de winter zorgt hij ervoor dat de opstijgende warme lucht van de verwarming weer naar beneden geduwd wordt. Onze producten zijn naar keuze handmatig te bedienen, met een wandschakelaar en wat we ook steeds meer zien is met afstandsbediening. In tegenstelling tot vloer- en tafelmodellen zijn plafondmodellen er in vele designuitvoeringen, zodat er voor elk interieur wel een model te vinden is. Bekijk snel ons complete assortiment.

De werking

De werking is eigenlijk heel simpel. In principe is het niets meer dan een apparaat dat lucht laat bewegen. Dat kan zijn om een verkoelend briesje op te wekken, zoals het ventilatortje in de pc doet. Ze worden daarnaast gebruikt om lucht van A naar B te transporteren. Dat zie je bijvoorbeeld in de afzuigkap, waar de met kookgeur gevulde luchtmoleculen door een buis naar buiten worden verplaatst. Ook de buisventilatie in de badkamer en het centrale afzuigsysteem van je woning zijn voorzien van een ventilator die de vochtige of vervuilde lucht afzuigt. Het verkoelingseffect wat je voelt als je in de luchtstroom staat, komt doordat de opgewekte luchtstroom hoger is dan die van de omgevingslucht. Door de hoge verplaatsingssnelheid voelt ze fris aan en werkt daardoor verkoelend. Door het product andersom te laten draaien zuigt hij lucht aan in plaats van dat hij blaast. Het tegengestelde effect wat je dan bereikt is ideaal voor een verwarmde kamer. In dit geval zal de opgestegen warme lucht door de aanzuiging van de lager hangende koude lucht naar beneden geduwd worden.

Een plafondventilator bevordert het leefklimaat

Frisse omgevingslucht bevordert significant het leefklimaat. Een goede ventilatie is, zoals bekend, heel belangrijk voor je algehele gevoel van welbehagen. Een ruimte waarin voldoende luchtcirculatie plaatsvindt, zorgt ervoor dat je minder last van vage hoofdpijnklachten hebt en een goede nachtrust geniet. Daarnaast blijft het vertrek gevrijwaard van vocht en daarmee gepaard gaande nare geurtjes. Een van de grotere voordelen van een plafonduitvoering is ook wel zijn geluidloosheid. Het zal je wel eens opgevallen zijn dat je deze vrijwel niet hoort. In tegenstelling tot andersoortige modellen is een plafondmodel uitzonderlijk stil. Dat komt door ten eerste door de stand van de bladen. Deze liggen meer vlak, waardoor er minder windruis optreedt. Ten tweede draait een plafondventilator op een veel lager toerental, waardoor de motor minder belast wordt en deze stiller draait. Wanneer we al deze zaken bij elkaar optellen, kunnen we met gemak stellen dat dir product in grote mate bijdraagt aan ons leefcomfort

Vind de juiste uitvoering

Voordat je overgaat tot een aankoop zet je het best al je wensen onder elkaar. Wat wil je ermee bereiken? Moet hij naast koelen ook verwarmen en is zo'n ingebouwde verlichting toch ook wel handig? Kijk vervolgens ook naar de plaats waar je hem wilt ophangen. Moet het een extra stille zijn, voor bijvoorbeeld in de slaapkamer, of wil je hem makkelijk schoon kunnen maken omdat hij een plaatsje in de keuken zal gaan krijgen? Ons ruime assortiment biedt je een ruime keuze aan stijlen, afmetingen en materialen. Plafondventilatoren zijn er voor elk budget. Een en ander is volledig afhankelijk van je wensen, de prestatie van het apparaat, de functionaliteit en het ontwerp. Er is echter een ding wat ze, ongeacht het type, gemeen hebben: ze verhogen zonder enige twijfel je leefcomfort.

Positionering aan het plafond

Dit artikel monteer je vanzelfsprekend aan het plafond. Echter... niet zomaar op een willekeurige plek! Om er voldoende rendement van te hebben, kun je hem niet zomaar overal ophangen waar er toevallig een centraaldoos zit. Met name wanneer je een uitvoering met verlichting hebt, is het van belang dat je hem daar hangt waar je meteen ook profijt van de lamp hebt. Het beste is dat je hem op een centrale plaats hangt of, wanneer het om een hele grote kamer gaat, boven de zitgroep. Afhankelijk van het bladoppervlak weegt het apparaat gemiddeld tussen de 10 en 25 kilo. Zo zal een plafondventilator met lamp en grote bladen meer wegen dan een zonder verlichting. Een zwaarder model hang je het beste op aan een chemisch anker of een keilbout. Het gewicht en de krachten die vrijkomen tijdens de draaiing van de motor zorgen er namelijk voor dat er behoorlijke krachten op het montagepunt komen te staan. Tot slot: hoe groter de afstand tot het plafond, des te groter het waargenomen effect. Let er echter wel voor op dat ook lange mensen nog onder de draaiende bladen moeten kunnen doorlopen.

Vragen en advies

Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links