Auto ventilatoren

Tegenwoordig is vrijwel iedere auto voorzien van een ingebouwd airconditioning systeem. Toch is het zo dat deze systemen niet altijd toereikend zijn, en bestuurders vaak snakken naar nog een extra beetje verkoeling. Vooral bij oudere auto's wil het systeem niet altijd even goed werken. Wie dit probleem herkent heeft misschien baat bij een extra auto ventilator. Deze zorgen voor een extra toestroom van frisse lucht, zodat een lange rit zelfs op de heetste dagen weer comfortabel kan zijn. Bekijk snel ons assortiment en bestel voor extra verkoeling.

Hoe werkt een auto ventilator?

Wie de keuze maakt om een speciale auto ventilator te installeren, moet zich beseffen dat deze goed bevestigd moeten worden. Aangezien je je in een bewegend voertuig bevindt, kan hij gemakkelijk alle kanten op schuiven. Voor je eigen veiligheid en voor de levensduur van het product, is het daarom belangrijk om goed na te denken over de plaatsing en bevestiging van het apparaat. De meesten kun je vastmaken met behulp van één of meerdere zuignappen. Deze zijn vaak groot en van goede kwaliteit, zodat hij kan worden vastgemaakt aan de ruit of aan het dashboard. Zo weet je zeker dat het apparaat zijn plek nooit zal verlaten, tenzij jij dat wilt. Om de het apparaat van stroom te voorzien, is er een kleine kabel aan het apparaat bevestigd. Deze kabel kun je eenvoudig aansluiten aan de ingebouwde sigarettenaansteker. De stekker van het apparaat heeft dan ook maar een sterkte van 12 volt, zodat de stroomvoorziening in de wagen niet overbelast raakt. Het gebruik is dus altijd veilig en verantwoord, zodat je zorgeloos kunt genieten van de frisse wind tijdens het rijden.

Waarom ventilatie voor in de auto?

Er zijn allerlei verschillende soorten op de markt. Ieder type heeft zijn eigen specialiteiten, en is daarom ook geschikt voor specifieke ruimtes of omstandigheden. Het grote voordeel van een auto ventilator is dat deze precies gemaakt is om in de auto te passen. Hij neemt dus niet teveel ruimte in beslag, en is vaak eenvoudig op het dashboard of op je ruit te plaatsen. Een groot bijkomend voordeel is dat hij een ingebouwd systeem heeft om het apparaat mee te bevestigen, wat vaak ontbreekt bij modellen die binnenshuis gebruikt kunnen worden. De stekker met een aangepast voltage is het grootste pluspunt. Een auto ventilator is namelijk speciaal ontwikkeld om aangesloten te worden op het stroompunt, zodat overbelasting wordt voorkomen. Met een gebruikelijk type zal het voltage al snel te hoog zijn, wat enkele problemen kan veroorzaken. Door het kleine formaat en het lage voltage zijn ze bovendien ontzettend stil. Je kunt dus in alle rust genieten van een lange rit, zonder het harde geluid van de draaiende bladen. Vooral liefhebbers van goede muziek tijdens het rijden zullen dit kleine verschil zeker waarderen.

Verschillende uitvoeringen

Net als bij alle andere soorten, is een auto ventilator ook in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Met deze variaties kun je het juiste model kopen dat bij jouw wensen past, zodat je zeker bent van de juiste kwaliteit en het comfort dat jij zoekt. Over het algemeen zijn ze in twee uitvoeringen te vinden. De eerste is doorgaans een klein model dat aan de ruit vastgemaakt kan worden. Met behulp van een zuignap houdt de lichte auto ventilator zichzelf op zijn plaats, en jij kunt hem eenvoudig verplaatsen wanneer je dat wilt. De richting van de luchtstroom is makkelijk aan te passen, zodat je altijd de juiste hoek kunt vinden om de frisse lucht in je gezicht te laten blazen. De tweede veel voorkomende uitvoering is de zogenaamde dashboard ventilator. De naam zegt het al: hij is gemaakt om op het dashboard geplaatst te worden. Het voordeel van dit type is dat deze minder licht hoeft te zijn om op zijn plaats te blijven. Daardoor kunnen ze meerdere koppen hebben, zodat jij en je bijrijder allebei voorzien kunnen worden van frisse lucht.

Vragen en advies

Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links