Auto ventilatoren

Tegenwoordig is vrijwel iedere auto voorzien van een ingebouwd airconditioning systeem. Toch is het zo dat deze systemen niet altijd toereikend zijn, en automobilisten vaak snakken naar nog een extra beetje verkoeling. Vooral bij oudere auto's wil het systeem niet altijd even goed werken. Wie dit probleem herkent heeft misschien baat bij een extra auto ventilator. Deze ventilatoren zorgen voor een extra toestroom van frisse lucht, zodat een lange autorit zelfs op de heetste dagen weer comfortabel kan zijn. Bekijk snel ons assortiment en bestel een auto ventilator voor extra verkoeling.

Hoe werkt een auto ventilator?

Wie de keuze maakt om een speciale auto ventilator te installeren, moet zich beseffen dat deze goed bevestigd moeten worden. Aangezien je je in een bewegend voertuig bevindt, kan hij gemakkelijk alle kanten op schuiven. Voor je eigen veiligheid en voor de levensduur van de ventilator, is het daarom belangrijk om goed na te denken over de plaatsing en bevestiging van het apparaat. De meeste auto ventilators kun je vastmaken met behulp van één of meerdere zuignappen. Deze zijn vaak groot en van goede kwaliteit, zodat de ventilator kan worden vastgemaakt aan de ruit of aan het dashboard. Zo weet je zeker dat het apparaat zijn plek nooit zal verlaten, tenzij jij dat wilt. Om de auto ventilator van stroom te voorzien, is er een kleine kabel aan het apparaat bevestigd. Deze kabel kun je eenvoudig aansluiten aan de ingebouwde sigarettenaansteker in de auto. De stekker van het apparaat heeft dan ook maar een sterkte van 12 volt, zodat de stroomvoorziening in de auto niet overbelast raakt. Het gebruik van een speciale auto ventilator is dus altijd veilig en verantwoord, zodat je zorgeloos kunt genieten van de frisse wind tijdens het rijden.

Waarom een speciale ventilator voor in de auto?

Er zijn allerlei verschillende soorten ventilatoren op de markt. Ieder type heeft zijn eigen specialiteiten, en is daarom ook geschikt voor specifieke ruimtes of omstandigheden. Het grote voordeel van een speciale auto ventilator is dat deze precies gemaakt is om in de auto te passen. Hij neemt dus niet teveel ruimte in beslag, en is vaak eenvoudig op het dashboard of op je autoruit te plaatsen. Een groot bijkomend voordeel is dat een auto ventilator een ingebouwd systeem heeft om het apparaat mee te bevestigen, wat vaak ontbreekt bij ventilatoren die binnenshuis gebruikt kunnen worden. De stekker met een aangepast voltage is het grootste pluspunt. Een auto ventilator is namelijk speciaal ontwikkeld om aangesloten te worden op het stroompunt in je auto, zodat overbelasting wordt voorkomen. Met een gebruikelijke ventilator zal het voltage al snel te hoog zijn, wat enkele problemen kan veroorzaken. Door het kleine formaat en het lage voltage zijn auto ventilators bovendien ontzettend stil. Je kunt dus in alle rust genieten van een lange autorit, zonder het harde geluid van de draaiende ventilator. Vooral liefhebbers van goede muziek in de auto zullen dit kleine verschil zeker waarderen.

Verschillende uitvoeringen

Net als bij alle andere soorten ventilators, is een auto ventilator ook in allerlei verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Met deze variaties kun je het juiste model kopen dat bij jouw wensen past, zodat je zeker bent van de juiste kwaliteit en het comfort dat jij zoekt. Over het algemeen zijn auto ventilators in twee uitvoeringen te vinden. De eerste is doorgaans een klein model dat aan de autoruit vastgemaakt kan worden. Met behulp van een zuignap houdt de lichte auto ventilator zichzelf op zijn plaats, en jij kunt hem eenvoudig verplaatsen wanneer je dat wilt. De richting van deze ventilators is makkelijk aan te passen, zodat je altijd de juiste hoek kunt vinden om de frisse lucht in je gezicht te laten blazen. De tweede veel voorkomende uitvoering is de zogenaamde dashboard ventilator. De naam zegt het al: deze auto ventilator is gemaakt om op het dashboard van je auto geplaatst te worden. Het voordeel van dit type is dat deze minder licht hoeft te zijn om op zijn plaats te blijven. Daardoor kunnen deze ventilators meerdere koppen hebben, zodat jij en je bijrijder allebei voorzien kunnen worden van frisse lucht. Een dubbele auto ventilator dus!

De juiste ventilator voor jou

Je wilt een auto ventilator kopen, maar weet nog niet precies welk model het beste bij je past? Er zijn enkele zaken die je in overweging moet nemen. De kleine auto ventilators die je aan de ruit van je auto bevestigt nemen weinig ruimte in beslag, zijn eenvoudig te verplaatsen en bovendien erg stil. Ze zijn de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar dat kleine beetje extra frisse lucht in de auto, zonder een groot apparaat aan te schaffen. Wie toch wat meer kracht en opties wil, kan het beste kiezen voor een grotere dashboard ventilator. Dit type auto ventilator komt vaak met meerdere koppen, zodat heel de auto voorzien kan worden van frisse lucht. Bovendien hebben deze modellen vaak meer standen waar je uit kunt kiezen. Deze auto ventilator is dus vooral geschikt voor families die lange autoritten maken. Om de stroomvoorziening van je auto niet zwaar te belasten, heeft een auto ventilator 12v aan vermogen. Dit geldt voor ieder model, ongeacht de grootte of mogelijkheden die de ventilator heeft. Het voltage hoeft je keuze dus niet te beïnvloeden wanneer je van plan bent om een auto ventilator te kopen.

Vragen en advies

Kies de auto ventilator die je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links