Tristar ventilators

Een Tristar ventilator kopen is een manier om wat verkoeling te vinden in de zomer en aangename verwarming in de winter. Bovendien kan er rook mee worden weggeblazen. Er zijn zo diverse redenen aan te wijzen om voor de Tristar ventilator te gaan. Het online kopen ervan gaat wel gepaard met een aantal zaken waarop gelet moet worden, juist omdat er een grote diversiteit aan type ventilatoren van dit merk is. Bij de juiste keus kunnen de perfecte exemplaren voor elk soort ruimte gevonden worden. Aandacht verdient daarbij het vermogen. Het is een afweging tussen kracht, verbruik en prijs. Desondanks is er tegenwoordig steeds een goede verhouding tussen prestatie en prijs.

De vele Tristar varianten

Als het om de koop van een Tristar ventilator gaat, dan is het vooral belangrijk om de vele varianten van elkaar te onderscheiden. Een ventilator van dit merk is altijd geschikt om ruimtes van goede luchtspreiding te voorzien. Wel gaat het er om in welke mate dit gebeurt. De verhouding tussen de grootte van een kamer en de kracht van de Tristar ventilator moet op de juiste manier worden gevonden. Daarbij is er een breed palet aan Tristar ventilatoren: tafelmodellen, torenuitvoeringen en vloerventilatoren op standaard. De eerste twee varianten zijn voor kleinere ruimten bedoeld en het vloertype voor grotere vertrekken. Dit maakt het kiezen van het juiste model net iets gemakkelijker. Verder is het ook zaak om te bekijken welke handige extra’s er zoal op Tristar ventilatoren verkrijgbaar zijn. Juist daar kan het onderscheid worden gemaakt. Dit is een belangrijk criterium voor het soort ruimte dat je van frisse lucht, van ventilatie of zelfs van verwarming wilt voorzien.

De ventilator en de kamer

Of je nu een Tristar torenventilator, Tristar tafelventilator of een Tristar vloerventilator kiest, het is altijd belangrijk om na te denken over de kamer die ermee van koele of warme lucht moet worden voorzien. Een voorbeeld is de slaapkamer. Hiervoor kies je eerder een torenventilator of indien het een grote slaapkamer betreft dan toch een vloerventilator. In tegenstelling tot andere kamers ben je hier – letterlijk - niet altijd wakker om de apparatuur te bedienen. Het fijne aan een Tristar ventilator is dan dat deze onder andere van een timerfunctie is voorzien. Dit betekent dat deze in de nacht op een zelf ingesteld moment zichzelf uitschakelt. Met deze timerfunctie laat zich tevens energie sparen, omdat het apparaat niet blijft doordraaien. Een ander belangrijk criterium voor, met name, de slaapkamer is het geluidsniveau van de Tristar ventilator. De stillere exemplaren hebben een geluidsniveau van pakweg 50 dB. De VE 5974 is daar een voorbeeld van.

Veelzijdig gebruik

De Tristar ventilatoren zijn mobiel oftewel makkelijk verplaatsbaar. De airco’s in het assortiment hebben zelfs wielen. Op deze wijze laten de Tristar ventilatoren zich optimaal plaatsen. Daarnaast zorgen de airco’s ervoor dat de temperatuur constant blijft en regelen sommige modellen, zoals de AC 5521, tevens de luchtvochtigheid. Zeker interessant voor een slaapvertrek om goed door te kunnen slapen. Slaapcomfort gecombineerd met het gezondheidsaspect! Het is bijna vanzelfsprekend dat de duurdere modellen voorzien zijn van afstandsbedieningen. Een ander aspect van de veelzijdigheid is de kracht oftewel snelheid waarmee de lucht in beweging wordt gebracht. Hoe hoger het wattage en hoe groter ook de doorsnede van de Tristar ventilator, hoe krachtiger de lucht in circulatie wordt gebracht. Niet alleen het comfort telt bij Tristar, ook de veiligheid. Alle Tristar ventilatoren zijn voorzien van een beschermende behuizing of kooi, zodat de kans op letsel voor jezelf of anderen tot een minimum wordt gereduceerd.

Wanneer een ventilator en wanneer een airco?

Als het budget niet het belangrijkste criterium is, maar juist de gezondheid of dat de temperatuur in het vertrek een bepaalde constante waarde moet hebben, dan komt de airco om de hoek kijken. Hij kan namelijk, in tegenstelling tot een ventilator, de luchtvochtigheid en de omgevingstemperatuur beiden op peil houden. Een ventilator dient uitsluitend om de omgevingslucht in beweging te brengen. Sommige modellen hebben daarnaast echter ook nog een kachelfunctie, zodat niet alleen de lucht in beweging wordt gebracht (verkoeling), maar tevens de Tristar ventilator in de winter zijn nut kan bewijzen (verwarming). De warmtekracht van de Tristar ventilatorkachel kan worden ingesteld, ook van belang in verband met het verbruik. Een hogere stand is eigenlijk alleen bedoeld om de ruimte snel op een behaaglijke temperatuur te brengen. Vervolgens zet je de Tristar ventilator dan in de lagere stand om die temperatuur enigszins te behouden. Het is niet zo als bij een airco dat die zelf de temperatuur constant houdt.

Een Tristar ventilator als woonaccessoire

Waarbij lang niet altijd wordt stilgestaan is de decoratieve waarde van de Tristar ventilator voor het interieur. Ze zijn immers in verschillende varianten verkrijgbaar. Ze verschillen qua kleur en design. Zo zijn er retromodellen, maar ook modern vormgegeven modellen. Daardoor past een Tristar ventilator in elk interieur. De koperkleurige en zilverkleurige Tristar ventilatoren spreken tot de verbeelding, zeer goed passend in een conservatieve woonomgeving met degelijke meubelen. Wie het echter wat flitsender of bonter wil, kan zijn toevlucht nemen tot de moderne groene of rode varianten. Is alleen de functionaliteit voldoende, dan is ook in dat opzicht keuze genoeg voorhanden.

Vragen en advies

Met een Tristar ventilator hou je het hoofd altijd koel. Bovendien heb je in onze webshop een ruime keuze aan ventilatoren die geschikt zijn voor woningen, scholen en bedrijfspanden. Het apparaat is, vermits correct geplaatst, goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat je het in de zomermaanden nooit te heet hebt. Bovendien is het bestellen van een Tristar ventilator of Tristar ventilatorkachel in onze webshop zeer gemakkelijk en in een paar klikken gedaan. Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder. Wanneer je de industriële ventilator voor 22.00 uur besteld ontvang je het morgen al in huis.

Overige links