Itho ventilatoren

Ben je op zoek naar een Itho ventilator voor in je woonkamer of badkamer? Dit Nederlandse bedrijf maakt hoogwaardige ventilatiesystemen die je huis zowel koel als schoner houden. Het ventileren van je huis is namelijk erg belangrijk en nuttig. Het zorgt voor minder stof, meer zuurstof en ‘s zomers voor verkoeling. Bekijk ons complete assortiment en maak jouw keuze. Bestel je voor 22.00 uur `s avonds, dan wordt hij de volgende dag al bij je thuis bezorgd.

Verschil tussen Itho ventilator en airco

Bij ventileren denken mensen toch al snel aan veel te warme zomerdagen waarop je naarstig op zoek bent naar wat verkoeling. Hiervoor zijn legio modellen beschikbaar. Het meest gangbaar is het tafelmodel op een voet die je op je bureau kunt zetten voor wat verfrissing als je aan het werk bent. Maar je hebt daarnaast ook grotere staande- en plafondmodellen en natuurlijk de befaamde airconditioning. Maar wat is nu het verschil tussen verkoeling door een Itho ventilator en een airco? Het verschil zit hem vooral in de manier van koeling. Ventileren koelt de lucht niet af, zoals een airco doet, deze verplaatst de lucht alleen maar. Je krijgt dan wel een koel briesje door de verplaatsende lucht. Dat komt omdat zweetdruppels vrijwel letterlijk van je lichaam wordt afgeblazen, waardoor je lichaam weer beter kan afkoelen. Het is dan ook vooral een hulpmiddel. Een airco maakt de lucht ook echt koeler en droger, maar heeft wel als nadeel dat je er een droge keel van kunt krijgen. Een Itho ventilator is dan ook een prima alternatief als je niet zo goed tegen deze droge lucht kunt.

Badkamersystemen

Naast plafondmodellen is dit merk vooral gespecialiseerd in badkamertypes. Overigens is een dergelijk type ook prima geschikt voor op het toilet of in de woonkamer. Hij zorgt voor frisse lucht als je aan het douchen bent. Tijdens het douchen komt namelijk koolmonoxide vrij vanuit de cv-ketel. Als deze ketel in de badkamer hangt, kan koolmonoxide bij grote hoeveelheden een gevaarlijke stof worden en vergiftigen. Je krijgt het gevoel alsof je ieder moment in slaap kunt vallen en je reactievermogen neemt sterk af. Dit komt omdat de hoeveelheid zuurstof die naar je hersenen wordt vervoerd langzaam afneemt. Doe je niets dan kan koolmonoxidevergiftiging uiteindelijk zelfs dodelijk zijn. Toch is dit gemakkelijk tegen te gaan met een model voor in de badkamer. Deze voert tijdens het douchen de lucht met de koolmonoxide af en voert tegelijkertijd frisse, zuurstofrijke lucht aan.

Itho ventilator tegen schimmel

Daarnaast heeft een Itho ventilator voor de badkamer nog een tweede belangrijke functie. Hij zorgt ervoor dat de lucht in de badkamer niet al te vochtig wordt. Vochtige lucht verhoogt namelijk de kans op schimmelplekken. In badkamers ontstaan deze vaak op het plafond, omdat de muren meestal betegeld zijn. Heb je eenmaal een schimmelplek op het plafond, dan is deze vaak lastig te verwijderen. Daarnaast is schimmel ook ongezond. Ze stoten kleine deeltjes uit die je vervolgens inademt en voor gezondheidsklachten kunnen zorgen. Ook in de woonkamer kan ventilatie om deze reden handig zijn. Toch is dit vooral handig voor mensen met astma. Een continue luchtverfrissing zorgt er namelijk voor dat stof minder gemakkelijk kan nestelen. Dit zal voor mensen die al snel last hebben van de luchtwegen een verademing zijn.

Waar moet je op letten?

Ga je een Itho ventilator kopen, dan zijn er verschillende zaken waar je goed op kunt letten. Vooral als je gaat vergelijken met andere merken. Voor de badkamer is het vooral belangrijk hoe hoog de luchtverplaatsing is. Is deze te laag, dan wordt de koolmonoxide niet voldoende afgevoerd. Bij de Itho ventilator is dit minimaal 75 kubieke meter per uur. Waar dit merk zich in onderscheidt, is ten eerste de timerfunctie of nalooptimer. Het is namelijk belangrijk dat ook als je niet in de badkamer bent, de lucht af en toe wordt ververst of nog even door blijft ventileren. Tegelijkertijd kost het veel energie en slijtage als je het apparaat dag en nacht laat draaien. Je kunt de timer zo instellen dat ergens tussen de 3 en 25 minuten even wordt geventileerd. Bij een nalooptimer kun je instellen dat deze nog maximaal 45 minuten doorventileert nadat jij je gedoucht hebt. Hierdoor verdwijnt het vocht sneller en voorkom je dat schimmel zijn werk kan gaan doen.

Vochtbestendigheid en schoonmaken

Ten tweede onderscheidt deze productlijn zich vanwege de vochtbestendigheid en levensduur. Een veel voorkomend probleem bij dit soort producten is dat ze in een vochtige ruimte hangen en na verloop van tijd gaan roesten. Alle Itho ventilatoren hebben een IPx4 certificaat, wat aangeeft dat ze vochtbestendig zijn. Dit verhoogt de levensduur enorm, waardoor je er zeker van bent dat hij vele jaren mee zal gaan. Tot slot is een hij gemakkelijk te schoon te maken. Je hoeft hem alleen maar aan de buitenkant af en toe even af te vegen. Het binnenwerk is zelfsmerend en hoef je in principe niet te onderhouden.

Vragen en advies

Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links