DOMO ventilatoren

Met het gebruik van een DOMO ventilator creëer je een gezonde woon- en leefomgeving. Het apparaat zorgt namelijk voor schone lucht in een huis, pand of school. Een slecht geventileerde ruimte kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo kunnen er door een gebrek aan frisse lucht vervelende klachten als verkoudheid, hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan. Daarnaast wordt het in de zomermaanden zonder een ventilator in een woning of pand veel te warm. Een DOMO ventilator is dan ook onmisbaar voor elke ruimte. Welke voordelen biedt dit apparaat naast goede ventilatie nog meer? Dat zijn er behoorlijk wat.

Keuze uit verschillende soorten DOMO ventilatoren

Wie weet wil je binnenkort graag een DOMO ventilator kopen. Maar wat als je door het zeer grote aanbod door de bomen het bos niet meer ziet? Bedenk voor het aanschaffen van de ventilator goed waar je het apparaat voor nodig hebt. Sommige ventilatoren zijn namelijk zeer geschikt voor woningen, terwijl andere ventilatoren beter passen op de bedrijfsvloer. Zo is een DOMO tafelventilator vanwege het relatief kleine formaat zeer geschikt voor een woning. Je kunt het gemakkelijk optillen en op een tafel neerzetten. Vervolgens zorgt de DOMO ventilator voor frisse lucht en de nodige verkoeling. Een voordeel van een tafelventilator is dat verschillende standen heen en weer gedraaid kunnen worden. Dit staat bekend als oscilleren. Het nadeel van een tafelventilator is echter dat deze vrij veel geluid kan produceren. Met een DOMO torenventilator heb je waarschijnlijk minder geluidsoverlast. Doorgaans is een torenventilator in drie snelheden en standen verkrijgbaar. Je kunt dan ook helemaal zelf bepalen hoe hard je de ventilator wilt laten blazen. Zo simuleert het bij de natuurlijke stand een fijne bries, maar is het ook mogelijk om op een hete dag een hardere luchtstroom te gebruiken.

DOMO ventilator voor bedrijfspanden

Een DOMO ventilator komt niet alleen voor in woningen, maar ook in bedrijfspanden. Voor bedrijven is goede ventilatie onmisbaar omdat dit de werkproductiviteit bevordert. Zonder frisse lucht raken werknemers ziek en vermoeid. Niet elke DOMO ventilator is echter geschikt voor een bedrijfspand. Zo is een tafelventilator te klein en werkt te plaatselijk. Met name op plekken met grote oppervlaktes is dit apparaat niet in staat om overal lucht heen te blazen. Een torenventilator of industriële ventilator is voor bedrijven een betere keuze. Een torenventilator verspreidt lucht over een groot verticaal gebied. Aan de andere kant werkt het vrij plaatselijk, waardoor je wel meerdere ventilatoren moet aanschaffen. De meeste bedrijven gebruiken een industriële ventilator. Deze zijn vaak vrij groot van omvang en erg zwaar. Je kunt deze ventilator dan ook niet zomaar optillen. Wel zorgt het voor voldoende frisse lucht en verkoeling op de werkvloer, wat goed nieuws is voor (vrijwel) iedere werknemer.

Onderhoud en controle van de DOMO ventilator

Met het kopen van een DOMO ventilator kies je voor kwaliteit. Dankzij de uitstekende kwaliteit gaat een DOMO ventilator vaak jarenlang mee. Regelmatig onderhoud en een periodieke controle is wel zinvol om de levensduur te verlengen en om de veiligheid te vergroten. Elke dag krijgt een ventilator te maken met stof en ander vuil. Het is simpelweg onmogelijk om de rommel allemaal weg te blazen. Zo blijven er veel stofdeeltjes op onderdelen van de ventilator zitten, zoals de waaier. Daardoor is het zeer belangrijk om de ventilator regelmatig schoon te maken, of je nu thuis of in een bedrijf bent. Voor bedrijven is het een groot probleem wanneer de DOMO ventilator plotseling niet meer goed werkt. Het wordt dan ook voor bedrijven aangeraden om regelmatig een periodieke controle uit te laten voeren door een specialist, die ook let op het geluidsniveau.

Wees op tijd voor controle

Wil je lang plezier hebben van je DOMO ventilator, maak hem dan regelmatig schoon. Kijk daarbij ook naar de binnen- en buitenkant van de DOMO ventilator. Breng eventuele slijtageplekken in kaart. Denk bijvoorbeeld aan versleten bladen, die veel invloed hebben op de efficiëntie van het apparaat. Kijk ook naar de waaier van de ventilator. Wanneer er op dit onderdeel corrosie ontstaat wordt de luchtstroom over de oppervlakte onderbroken. Bovendien kan vergaande corrosie voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo neemt de kans op brand aanzienlijk toe. Wees er met het onderhouden en controleren van de DOMO ventilator dan ook altijd op tijd bij.

Kies voor kwaliteit met een DOMO ventilator

Het apparaat is geproduceerd door het Belgische familiebedrijf DOMO, dat zich een topspecialist op het gebied van huishoudelektro mag noemen. Al meer dan dertig jaar levert het zeer gebruiksvriendelijke producten die jarenlang meegaan, zoals stofzuigers, broodbakmachines en ventilatoren. De DOMO ventilator is in tientallen huishoudens te vinden omdat het apparaat zeer veel voordelen biedt. Ten eerste zorgt het ervoor dat frisse lucht wordt aangevoerd en blaast het vuile en zuurstofarme lucht weg. Zonder goede ventilatie kunnen er in de woning vochtproblemen en schimmels ontstaan. Daarmee lopen bewoners het risico om ziek te worden. Ten tweede is een DOMO ventilator onmisbaar in de zomermaanden. Veel mensen denken dat het open doen van een raampje op een warme zomerdag voldoende is. Ook in de zomermaanden is het echter zeer belangrijk om goed te ventileren. Met het gebruik van een DOMO ventilator zorg je voor voldoende luchtcirculatie.

Vragen en advies

Met een DOMO ventilator hou je het hoofd altijd koel. Bovendien heb je in onze webshop een ruime keuze aan ventilatoren die geschikt zijn voor woningen, scholen en bedrijfspanden. Het apparaat is, vermits correct geplaatst, goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat je het in de zomermaanden nooit te heet hebt. Bovendien is het bestellen van een ventilator in onze webshop zeer gemakkelijk en in een paar klikken gedaan. Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder. Wanneer je de industriële ventilator voor 22.00 uur besteld ontvang je het morgen al in huis.

Overige links