AEG ventilatoren

Zonwering helpt tegen fel zonlicht, maar voorkomt niet dat de warmte in huis stijgt en aanwezig blijft. Verkoeling is op een gemakkelijke manier te realiseren met de aanschaf van een AEG ventilator. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar in onze webshop, zodat je het product kunt kopen dat het beste bij je voorkeuren aansluit. Wil je meer weten over het gemak van ventilatiesystemen die voor een aangename verkoeling zorgen? Neem dan onderstaande informatie door met tips en adviezen.

Wat is voor jou de beste AEG ventilator?

Elke situatie is weer anders. Misschien dat je alleen verkoeling zoekt als je achter je bureau thuis zit te werken. Of voorzie je het liefst de hele woonkamer van een fris briesje. Voor elke situatie is er met de keuze voor een AEG ventilator een oplossing. Een plafondmodel is bijvoorbeeld ideaal voor de woonkamer. Deze is overigens eveneens perfect voor de slaapkamer. Het is echt vervelend als je in een te warme slaapkamer ligt en daardoor de slaap niet vatten kunt. Als je tijdens je activiteiten aan een bureau het niet te warm wilt krijgen, biedt een tafelmodel uitkomst. Wil je geen gehannes aan het plafond dan ligt een simpele oplossing voor de hand. Een staande uitvoering is dan een uitstekende keuze. Deze is in diverse variaties verkrijgbaar met verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld ten aanzien van het aantal watt, maar ook met betrekking tot de hoogte en draaibaarheid. Houd rekening met andere wensen, zoals aantal standen.

Aandachtspunten bij aanschaf

Vrijwel bij iedere AEG ventilator is er sprake van unieke eigenschappen. Bij de aanschaf kun je met praktische en technische kenmerken rekening houden. Bijvoorbeeld met het aantal standen. Bij een tafelmodel is het mogelijk om voor een simpele uitvoering te kiezen met alleen een aan/uit knop of voor een model dat is voorzien van drie standen. Als het enkel een beetje te warm is, zet je hem op de laagste stand. Is het echt heet in huis? Dan zet je hem op de hoogste stand om voor een optimale verkoeling te zorgen. Het wattage bepaalt het vermogen van de motor. Een hoger wattage zorgt voor een meer krachtige motor. Het maakt dus verschil in kracht of je een type gebruikt dat 20 watt levert of eentje die 100 watt levert. Verder is er een onderscheid te maken in de diameter en kleur.

Vermogen en verplaatsing van lucht

Het vermogen bepaalt de mate van luchtverplaatsing. Daarnaast bepaalt dit het energieverbruik. Een type met een groter vermogen verbruikt meer energie in vergelijking met een model met een kleiner vermogen. De verplaatsing van de luchthoeveelheid is eveneens hiervan afhankelijk. Een uitvoering met 55 watt zorgt bijvoorbeeld al per uur voor een luchtverplaatsing van 600 m3. Betreft het een apparaat met een vermogen van 20 watt dan is er per uur sprake van een verplaatsing van 200 m3 lucht. Nu is het vooral in grotere ruimtes van belang te weten wat de luchtverplaatsing in m3 per uur is. Als je een AEG ventilator koopt voor de woonkamer, slaapkamer of andere kamer in huis is de verplaatsing van de luchthoeveelheid minder van belang. Daarbij maakt de keuze voor het soort model nog wel iets uit. Het vermogen van een tafelmodel hoeft minder groot te zijn om efficiënt te werken dan een uitvoering die aan het plafond komt te hangen. Daar is bij het ontwerp van de modellen uiteraard door AEG rekening mee gehouden zodat ieder precies datgene vindt dat hij nodig heeft.

Extra comfort met zomerstand en winterstand

Het is mogelijk om een AEG ventilator aan te schaffen die zowel in de zomer als in de winter ideaal is om te gebruiken. Het betreft dan een multifunctionele AEG ventilator. In de zomer is er sprake van luchtcirculatie die voor een koele bries zorgt. In de winter draaien de bladen de andere richting op. Dan wordt het aangenaam warm. De warmte stijgt overigens eerst naar het plafond. Daarna komt de warmte naar beneden en verspreidt zich door de ruimte. Een model met zomerstand en winterstand is perfect voor de slaapkamer. Het wordt doorgaans niet aangeraden om de AEG ventilator die verkoeling en warmte brengt in al te grote ruimtes te plaatsen. Het hangt daarbij uiteraard wel af van de diameter en van het vermogen dat beschikbaar is. Bij bijvoorbeeld 60 watt is sprake van geschiktheid voor toepassing in ruimtes tot 25 m2. Bereken dus altijd even eerst de inhoud van de te ventileren ruimte voordat je online bestelt.

Vragen en advies

De aanschaf van een AEG ventilator is een aankoop die jarenlang meegaat. De investering levert veel voordelen op. Het aanbod dat wij beschikbaar hebben, kent diverse prijsklassen. Er zijn hele voordelige modellen beschikbaar net als dat er een keuze mogelijk is om de duurste uit het assortiment aan te schaffen. Er is in elk geval voor elk budget een passende oplossing beschikbaar, zodat jij het nooit meer warm in huis hoeft te hebben. Heb je vragen over een van onze producten of wens je advies bij het kiezen? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via het contact formulier. Wij helpen je graag verder. Wanneer je voor 22.00 uur bestelt, dan heb je jouw bestelling morgen al in huis.

Klantenbeoordelingen

  Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
  Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
Overige links