Ventilatorkachels

De ventilatorkachel is zonder enige twijfel het meest geschikt om snel de lucht in een ruimte te verwarmen. De verwarmde lucht wordt met kracht de kamer ingeblazen. Hierdoor ervaar je al na enkele seconden een aangename warmte. Afhankelijk van de ruimte waarin je hem wilt gebruiken, kies je een elegant torenmodel of een kleurrijke elektrische kachel voor in een wooninterieur, of een spatwaterdicht of industrieel model, speciaal voor gebruik in vochtige en industriële ruimtes. In ons assortiment vind je voor elke toepassing het juiste product.

Werking van een elektrische kachel met ventilator

Ondanks dat dit product klein van stuk is, is hij groot in zijn prestaties. Hij heeft het formaat van niet meer dan een flinke boodschappentas. Deze kleine krachtpatser kan echter wel een ruimte van meer dan 70 m2 verwarmen. Qua hoeveelheid warmteafgifte is het nog het best te vergelijken met een elektrische oliekachel. Wat betreft de warmtestroming, dus om het verschil in warme lucht boven en koude lucht onder op te vangen, heb je hier echter veel meer rendement van dan van een andersoortige bijverwarming. Deze zuigen namelijk de koude lucht aan de ene kant aan en blazen deze meteen aan de andere kant verwarmd weer uit. Naast de functie van verwarmen, kun je ook alleen de ventileerstand inschakelen. Wanneer je alleen deze stand activeert, kun je hem in de warme maanden eveneens als gewone ventilatie gebruiken.

Ventilator met timer en thermostaat

Elk product in dit assortiment is voorzien van een thermostaat. De functie van thermostaat is tweeledig. Enerzijds slaat het verwarmingstoestel af op het moment dat de ingestelde temperatuur bereikt is, anderzijds functioneert een thermostaat als overhittingsbeveiliging. Mocht er tijdens gebruik onverhoopt iets op de kachel vallen waardoor het apparaat zijn warmte niet meer kwijt kan, dan zorgt de beveiliging ervoor dat hij uitgeschakeld wordt. Een ventilator met thermostaat is niet alleen makkelijk en veilig voor binnen, ook voor tuinkassen en serres die vorstvrij gehouden moeten worden, is dit de aangewezen heater. Om die reden zijn er ook speciale types met een vorstbeveiligingstand. Doordat het ventilatiesysteem de lucht in de ruimte gelijkmatig verwarmt, ontstaan er geen warmtezones die het bioritme van de planten in de war brengen. Omdat deze producten voor het merendeel gebruikt worden om een ruimte snel te verwarmen of vorstvrij te houden, zijn niet alle typen voorzien van een timer. Wanneer je erover denkt om dit soort kachel als hoofdverwarming te gaan gebruiken en je wilt in een warme kamer komen, is het raadzaam een elektrische kachel met timer aan te schaffen.

Toepassingsmogelijkheden

De ventilatorkachel is vrijwel overal te gebruiken. Van in de tent op de camping, een werkplaats, tot op de zolder en in de badkamer. Voor elke soort toepassing is er wel een model te vinden. Voor in een studeer- of woonkamer zijn er bijvoorbeeld modern vormgegeven designkachels, eventueel met automatische zwenkfunctie, die moeiteloos opgaan in elk interieur. Heb je een chalet, caravan of trek je er met de camper op uit en wil je je onderkomen snel verwarmen? Ook dan is dit handzame product je aangewezen verwarmingsapparaat. We noemden al de tuinkas die je het beste vorstvrij houdt met een elektrische kachel. Daarnaast is in oudere huizen, waar vaak de bijkeuken bijvoorbeeld nog enkelsteens is, een elektrische kachel een prima bijverwarming. Wil je een natte ruimte verwarmen, raden we je aan bij aanschaf erop te letten dat hij spatwaterdicht is. De behuizing van deze elektrische kachels heeft een meer gesloten vormgeving en de ventilatie-uitgang wijst naar beneden. Spatwaterdichte modellen zijn er ook in wanduitvoering.

Voordelen van heteluchtverwarming

Wanneer je het principe goed bekijkt, blijkt al snel dat dit een van de meest geschikte apparaten is om binnen korte tijd een ruimte op de gewenste temperatuur te brengen. Afgezien van enkele kleine nadelen die men voor deze soort elektrische kachels soms noemt, zoals het geluid en het ontbreken van stralingswarmte, biedt het gebruik van een ventilatorkachel eigenlijk alleen maar voordelen. We zetten ze graag nog een keer voor je op rij:

 • Licht in gewicht en klein van formaat in verhouding tot het vermogen;
 • Door de opgewekte luchtcirculatie een hoger rendement dan een vergelijkbaar verwarmingsapparaat;
 • Een droge warmte die zich door de hele kamer verspreidt;
 • In vele designs verkrijgbaar, zodat ze altijd in elk interieur passen;
 • Zowel hoofd- als bijverwarming geschikt;
 • Voorzien van een kantel- en overhittingsbeveiliging.
 • Vragen en advies

  Kies het product dat je nodig hebt en ga aan de slag! Heb je vragen of heb je advies nodig bij het kiezen van een product? Bel ons dan op 043-7820543 of neem contact op met onze klantenservice via dit formulier.

  Klantenbeoordelingen

    Voor 22u besteld, morgen in huis.  Vanaf €50,- gratis verzonden.  Niet goed? Geld terug! 9,5
  Uitstekend "Zeer blij met mijn order voor op het kantoor, wat een verademing!" 9,5
  Uitstekend "Had mijn verzending de volgende dag al binnen, een super handige oplossing." 9,5
    Op de hoogte blijven van alle aanbiedingen?
  Overige links